Afbeelding
Foto: thv

Entree

Algemeen Bollenpraat

Nu de eerste bollenvelden in bloei komen en Pasen in zicht, komt de tijd dat weer talloze toeristen naar de Bollenstreek komen. Bij de entree ervan doen de gemeenten hun best om die bezoeker meteen in de goede stemming te brengen. Fleurige, gele linten met tetjes heten de vroegeling welkom.

In Lisse vraagt Keukenhof aan zijn bollenburen om op de naastliggende velden zoveel mogelijk voorjaarsbollen te planten. Die moeten het eerst wow-gevoel geven.

Sassenheim heeft een heel andere entree; daar wordt de bezoeker verwelkomd door een gigantische stenen muur langs de zuidkant van de weg. De ruïne van Teylingen valt erbij in het niet. Voorhout doet z’n best door M&G te slopen, maar of de te bouwen villa’s een verfraaiing zijn is maar de vraag.

De entree van Noordwijkerhout via de Victoriberg is duidelijk opgeknapt. Keurig onderhouden door de gemeente, de bolletjes van vorig jaar steken de kop alweer op. Binnenkort komen ook de welkomsbanieren weer aan de lantaarnpalen te hangen. De NOV van Noordwijkerhout gaat nu Noordwijkerhout Centrum heten. Verschil moet er zijn! Dan de Witte Kerk: Tineke gaat de hof en de bomen optuigen met voorjaarsbloemen. Die moeten de bezoekers van het dorp nog meer in lentestemming brengen. Al de corona perikelen hebben immers ieders humeur danig op de proef gesteld!

Dan, als laatste, de rotondes: hoewel Noordwijk zijn best doet om de groenste van het land te hebben, liggen er aan de s’Gravendamscheweg toch twee die wel heel kleurrijk zijn. Die bij de Esso met Februari Gold staat nu in volle bloei. Bravo! Die bij de Kerkstraat laat zien hoe narcissen, ondanks de prairie waarin ze staan, al jaren achtereen onverstoorbaar hun kop opsteken en luidkeels de lente aankondigen!

Aad van Ruiten

Uit de krant