Afbeelding

Media Ukkie Dagen

Algemeen Kort nieuws

In het kader van de Media Ukkie Dagen spelen de allerkleinsten van 26 maart t/m 2 april 2021 de online escaperoom: Ik zie, ik zie.. ontwikkeld door de Bibliotheek Bollenstreek. Een educatief online spel voor kinderen van 3-6 jaar (of 2-jarigen samen met ouders) waarbij ze om leren gaan met de werking van een app en touchscreen.

Er is een koffer achtergebleven in de Bibliotheek. Heel belangrijk, niet vergeten! staat er op. Kinderen kunnen meehelpen om te ontdekken van wie de koffer is. Door het uitvoeren van opdrachten, die onder andere met beelden en geluiden worden uitgelegd, gaan ze aan de slag met een tablet of telefoon. Ook maakt de game een koppeling met online en offline. Naderhand wordt er een “offline” opdracht gegeven waarmee de kinderen het spel samen met het gezin kunnen verwerken. Zo leert een kind dat een telefoon of tablet een aanvulling is op bestaande spellen en geen vervanging hoeft te zijn.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

De online escaperoom is beschikbaar tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april. Deelname kost €2,50. Kaartjes zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl/mediaukkie. Daar zijn veel tips over mediagebruik en informatie over de Media Ukkie dagen te vinden.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant