Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Sinds vorige week is in Noordwijk ook ANWB Automaatje actief. | Foto: PR</p>

Sinds vorige week is in Noordwijk ook ANWB Automaatje actief. | Foto: PR

(Foto: )

ANWB AutoMaatje nu ook in Noordwijk

Welzijn Noordwijk is per 1 maart gestart met ANWB AutoMaatje, in samenwerking met de gemeente Noordwijk, ANWB en Stichting Thuishuis Noordwijk. Op deze dag is de taart door wethouder Salman aangesneden om deze mooie samenwerking te vieren.

Vrijwilligers uit de gemeente Noordwijk vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Op dit moment rijden de AutoMaatjes alleen noodzakelijke ritjes vanwege de coronamaatregelen; we hopen dat we snel ook de sociale ritjes kunnen rijden.

De AutoMaatjes die nu al in andere gemeenten rijden, halen er veel plezier uit; hun ervaring is dat ze mensen blij maken en ze vinden een ritje vaak een kleine moeite. Door ANWB AutoMaatje Noordwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk, wordt het ook voor minder mobiele mensen weer gemakkelijker om deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het is gezellig en praktisch.

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er wat aanpassingen wat betreft een vervoersrit. Hierbij houden we de actuele maatregelen van het RIVM en de richtlijnen van de ANWB aan. Zolang deze maatregelen gelden, rijden de AutoMaatjes alleen noodzakelijke ritten. Denk hierbij aan een ziekenhuisbezoek, een vaccinatieafspraak of om te stemmen bijvoorbeeld. Het is helaas in coronatijd als chauffeur niet mogelijk om te helpen bij het in- en uitstappen, vanwege de maatregelen. Daarnaast is het noodzakelijk dat zowel de deelnemer als de vrijwilliger een mondkapje dragen.

Wil je een rit aanvragen? We zijn maandag, dinsdag, donderdagen vrijdag bereikbaar tussen 09.30 en 12.30 uur op het tel. 06-38850240. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook naar automaatje@welzijnnoordwijk.nl Lijkt het je leuk om mensen een fijne dag te bezorgen of even een kort ritje te doen? Neem dan contact op met Aleid Guijt, aleid.guijt@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40237165.

Meer berichten