Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Aantal besmettingen stijgt weer

Teylingen • Het aantal besmettingen in Teylingen loopt opnieuw fors op. Vorige week werden 100 inwoners positief getest. Het is voor het eerst in in 2021 dat er in één week zoveel besmettingen zijn. Twee weken geleden werden nog 68 inwoners positief getest. 

Vorige week overleden vier inwoners door corona, waardoor het totaal aantal coronadoden op 20 komt. 

Daling in Hollands Midden

In de regio Hollands Midden is juist een daling in het aantal besmettingen te zien, meldt de GGD. In de week van 22 tot 28 februari zijn in totaal 14.882 personen, waaronder 1530 kinderen onder de 10 jaar, getest in de corona teststraten. In totaal testte 8,7% positief, opnieuw een daling in vergelijking met vorige week.

In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1450 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 17 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus. 

In totaal zijn 38.118 mensen uit Hollands Midden gevaccineerd. Dat is 4,2 procent van de inwoners van Hollands Midden. Op dit moment worden 80-plussers en zorgpersoneel gevaccineerd. De GGD Hollands Midden vaccineert op drie locaties: Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn. Als u een uitnodigingsbrief heeft ontvangen maakt u een afspraak. In de uitnodigingsbrief staat hoe u dat doet. U mag zelf kiezen op welke vaccinatielocatie in Nederland u zich laat vaccineren.

Nieuwe doelgroepen gevaccineerd

Sinds zondag 28 februari worden ook zorgmedewerkers uit de wijkverpleging uitgenodigd voor vaccinatie. Zij worden gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. 

Meer berichten