Eerste sleutel Landgoed In den Houte
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Foto: pr</p>

Foto: pr

(Foto: Picasa)

Eerste sleutel Landgoed In den Houte

De eerste sleutel werd vorige week overhandigd van de van de 30 sociale huurwoningen van Woningstichting Sint Antonius van Padua op Landgoed In den Houte, het voormalige Bavo-terrein.

Door de coronamaatregelen zijn er niet de gebruikelijke feestelijkheden, maar heeft de overhandiging plaatsgevonden in klein comité. Door lokaal maatwerk konden de 30 driekamerwoningen worden toegewezen aan vijftien doorstromers uit woningen van Padua en aan vijfien jonge starters (tot 28 jaar) uit Noordwijkerhout en De Zilk. De vijftien vrijkomende woningen komen vervolgens weer beschikbaar voor woningzoekenden uit Holland Rijnland.

Vier zonnepanelen

De woningen zijn bijna energieneutraal (BenG) en hebben geen gasaansluiting maar zijn aangesloten op een bodemwarmtepomp. Deze zorgt voor de verwarming van de woning en voor het warme tapwater. Ook heeft iedere woning vier zonnepanelen op het dakvlak.

Al 25 jaar geleden werd gesproken over de ontwikkeling van het Bavoterrein. Op het terrein komen 664 woningen komen. In december 2017 werd Padua benaderd door Novaform/Trebbe. Zij geven aan de woningen binnen vijf jaar te willen ontwikkelen.

In september 2018 is het bestemmingsplan door de gemeenteraad goedgekeurd en kort daarna ontvingt Padua de eerste formele aanbieding. Omdat de aangeboden woningen niet gasloos zijn en ook op andere punten niet voldoen aan het Programma van Eisen van Padua, ging de ontwikkelaar terug naar de tekentafel.

Uiteindelijk werden op 20 februari 2020 de contractstukken ondertekend.

In het najaar van 2020 is gestart met de bouw van fase 1 en zoals verwacht zijn nu de eerste woningen opgeleverd in het 1e kwartaal van 2021.

Meer berichten