Bestuurslid Esther den Hertog en corsovoorzitter Willem Heemskerk tijdens de presentatie.| Foto: PR
Bestuurslid Esther den Hertog en corsovoorzitter Willem Heemskerk tijdens de presentatie.| Foto: PR

Alternatief programma in plaats van corso

Algemeen

Bloemencorso Bollenstreek is dan wel afgelast vanwege de Covid-19 pandemie, maar steekt niet onder stoelen of banken nog steeds hét gezicht van de lente te zijn. Zodoende presenteerde een trotse corsovoorzitter Willem Heemskerk woensdagmorgen 10 februari vanuit Studio Floralis in Lisse een prachtig alternatief corsoprogramma tijdens een online drukbezochte persbijeenkomst.

“Het corso verbindt, is wereldwijd bekend en wordt gedragen door zo’n 1500 vrijwilligers. In nauwe samenwerking met sponsors, kwekers en de bollengemeenten heeft het corsobestuur besloten het Bloemencorso Bollenstreek levend te houden en blijdschap en hoop te delen.

Dit heeft geresulteerd in een alternatief corsoprogramma dat bestaat uit vier spraakmakende activiteiten, uiteraard geheel Covid-19 veilig. Zo starten we vandaag nog met het uitdragen van de Gezichten van het Bloemencorso Bollenstreek. Volgt half maart een Fotowedstrijd, starten we 1 april een unieke Bloemenactie en sluiten we af met een bijzondere Bloemenboodschap op 17 april het corso eigenlijk van Noordwijk naar Haarlem zou rijden”, aldus Willem Heemskerk.

Uiteraard stipte de corsovoorzitter ook nog even aan vol goede hoop te zijn dat de 75ste editie van het Bloemencorso Bollenstreek in 2022 wel zal rijden. Het feestjaar begint al zodra in oktober de bollen worden geplant, waarna het corsofeest in het voorjaar over alle doelgroepen zal worden uitgerold. Immers, Bloemencorso Bollenstreek is er voor iedereen!

Uit de krant