Afbeelding
Foto: PR

Arm om arm!

Algemeen Pastorale column

“Hé steek eens in”, zei ik een jaartje geleden nog tegen een wat oudere parochiane die wat slechter ter been was. De tijd vliegt voorbij, want een jaartje geleden kon je dat nog zo maar zeggen en vervolgens een arm aanbieden. In deze coronatijd is het lastig en mijn armen zijn niet zo lang dat 1,5 meter afstand te garanderen is. Gelukkig zijn er wandelstokken en rollators die voor wat extra stabiliteit kunnen zorgen wanneer lopen moeilijk gaat.

Een arm geven kan dus niet, maar een steunmiddel voor om de arm dat gaat echter prima. Wij kunnen namelijk op heel veel manieren laten weten “hé ik bied je graag wat houvast in deze instabiele coronatijd”. Want heeft u weleens gehoord van de omarm-band (zie foto)? Een omarm-band is een sieraad wat met aandacht gemaakt is voor een ander of voor jezelf. Je kunt er prima mee voor de dag komen en misschien wel door de dag heen komen. Hetgeen wat een omarmband zo kostbaar maakt zijn de knopen die gelegd moeten worden voor een mooie eindresultaat.

Stelt u zich eens voor, u heeft de hele dag weer thuis achter de computer zitten werken of misschien zijn al veel eerder de muren op u afgekomen en zit u wat in de knoop misschien. De knopen die nodig zijn voor het scheppen van de band kunnen dan verlichting geven. Letterlijk, doordat u even niet hoeft te piekeren. Bovendien u maakt iets en iets ‘scheppen’ geeft een goed gevoel wanneer dat af is. Zeker wanneer u bij iedere knoop die u legt denkt aan iemand die wel wat aandacht kan gebruiken. U kunt het eindresultaat zelf dragen of weg geven. In ieder geval biedt u steun in financiële zin want, van iedere omarm-band gaat drie euro naar de lokale voedselbanken.

Op de website van Palliam (www.palliam.nl) kunt u drie verschillende varianten van deze band bestellen. Dit doet u door zich in te schrijven voor de events Omarm-band, Aand(8)band of Kompassie-band. Bij opmerkingen kunt u aangeven welke kleur(en) u wilt hebben.

Omarmt u ook deze actie? Dat schept een band!

Diaken Bertijn Prins

Uit de krant