Doel Support De Schelft behaald
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr

Doel Support De Schelft behaald

Stichting Support de Schelft is het gelukt om snel € 25.000,- in te zamelen voor de verenigingen die getroffen zijn door de brand in De Schelft. Gemeente Noordwijk verrast de stichting door de laatste 10 % van het streefbedrag voor zijn rekening te nemen.

Donderdag 21 januari overhandigde wethouder Roberto ter Hark namens het gemeentebestuur van gemeente Noordwijk een cheque van 2500 euro aan Sanneke Nulkes voorzitter Stichting Support de Schelft. Het gebeurde tijdens een ingetogen ceremonie, omdat natuurlijk ook hier de maatregelen om verdere verspreiding van het covid virus te voorkomen, werden gehandhaafd.

Doel bereikt

Met dat bedrag haalt de stichting haar doel: 25.000 euro inzamelen voor hulp aan de door de brand getroffen verenigingen die gebruikmaakten van de bekende locatie in Noordwijkerhout. Toen 90 procent werd behaald doneerde de gemeente het resterende bedrag.

Nieuwe start

De stichting is na de brand in de Schelft opgericht om de verenigingen te ondersteunen die van de locatie gebruikmaakten. Het gaat daarbij om Sport, Toneel, Muziek en Carnaval. Ze waren niet alleen hun speel- en oefenruimtes kwijt. Ook vernietigde de brand kleding, rekwisieten, archieven en ander materiaal.

Wethouder Roberto ter Hark: “Het gemeentebestuur is trots op dit initiatief. Geweldig dat zo veel mensen de verenigingen helpen een nieuwe start te maken. We zijn echt een betrokken samenleving. Met elkaar komen we deze slag te boven.”

Sanneke Nulkes voorzitter Stichting Support de Schelft bedankte het gemeentebestuur. “Fijn en goed dat naast inwoners, ondernemers ook de gemeente zich sterk maakt voor een nieuwe start van de verenigingen. Zo is het echt van ons allemaal.” Het behalen van de ophaaldoelstelling is geen finish. De Noordwijkerhoutse ondernemers houden nog steeds acties. Het gaat om: Albert Heijn Noordwijkerhout, Bouckaert Slaapcomfort, en op 30 januari volgt nog een online veiling.

De opbrengst gaat 100 procent naar verenigingen

Meer berichten