Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Govert Schilling.
Govert Schilling. (Foto: Vera Vandervesse)
Kort nieuws

Online les van Govert Schilling voor basisscholen

Op 1 maart gaat het educatieprogramma Mission X voor basisscholen van start. Aan dit mooie schoolproject kunnen alle basisscholen van Nederland (groep 4 t/m 8) gratis meedoen. Nieuw dit jaar in het programma is de educatieve bijdrage van wetenschapsjournalist Govert Schilling. Samen met Govert maken kinderen kennis met de ruimte en ruimtevaart. 

Govert Schilling verzorgt dit jaar voor het eerst een nieuw onderdeel van Mission X: een leuke en leerzame online les over het heelal. Govert schreef tientallen boeken over sterrenkunde, waaronder enkele succesvolle kinderboeken. Schilling: “Kinderen vinden het heelal vaak reuze interessant. Komende jaren staat er zeer veel te gebeuren in de ruimte. Zo reizen astronauten binnenkort weer naar de maan en misschien zelfs naar de planeet Mars. In begrijpelijke taal neem ik de kinderen mee in deze fascinerende materie. Wie weet zitten er in de klas wel aspirant astronauten of sterrenkundigen.”

In de klas of online
Mission X is een initiatief van NASA en ESA en andere ruimtevaartorganisaties. Doel is kinderen kennis te laten maken met de ruimte, ruimtevaart en techniek. Daarnaast gaan kinderen trainen als een astronaut: gezond eten en bewegen! Er doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee. In Nederland wordt Mission X georganiseerd door Space Expo in samenwerking met ESERO NL en in opdracht van Netherlands Space Office (NSO). Het programma van Mission X editie 2021 kan zowel in de klas als online worden gegeven.

Inschrijven is gratis en kan t/m 12 februari via www.space-expo.nl/mission-x

Meer berichten