De vrijwilligers van Reuring zijn trots op de vrijwilligersprijs. | Foto: PR
De vrijwilligers van Reuring zijn trots op de vrijwilligersprijs. | Foto: PR

Reuring wint de Vrijwilligersprijs 2020

Algemeen

Burgemeester Wendy Verkley en wethouder Dennis Salman kwamen vrijdag 4 december onverwacht langs bij Reuring op het Sportpark Duinwetering in Noordwijk. “Nu u hier langskomt, hebben wij zeker een prijs gewonnen!”, riep een vrijwilligster enthousiast. En dat bleek het geval.

Door Ina Verblaauw

“Wij komen hier langs om onze ongelofelijke dankbaarheid te tonen voor al het prachtige werk dat jullie bij Reuring verrichten voor de ongeveer 300 mensen, verspreid over Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. De organisatie Reuring wordt gedragen door mensen met een passie. Een vakkundige jury heeft inderdaad bepaald dat jullie in de prijzen zijn gevallen”. Daarna werd de cheque van € 400,00 en de bloemen overhandigd.

Els Troch, projectcoördinator van Reuring is heel erg blij met de prijs. “Het is de vrijwilligers zo gegund. De ongeveer 30 vrijwilligers willen allemaal iets betekenen voor een ander en dat komt bij Reuring heel goed tot uiting. Mensen die voor het eerst komen, worden meteen goed opgevangen. Het geldbedrag zal door en voor de vrijwilligers worden besteed. “Zij gaan zelf bepalen wat ze er mee gaan doen en wanneer”. De uitreiking van de Vrijwilligersprijzen is een initiatief van de Stichting Welzijn Noordwijk.

Uit de krant