Na regen zonneschijn boven de asresten van de Schelft. | Foto: pr
Na regen zonneschijn boven de asresten van de Schelft. | Foto: pr

ODI houdt inzameling voor theaterkleding en -rekwisieten

Algemeen

De brand in De Schelft, nu ruim twee weken geleden, legde ook het onderkomen van toneelvereniging ODI in de as.

“Het ODI Honk was behalve oefenlocatie en een plek van samenkomst ook een opslagplek voor toneelspullen. Veel van de dierbare spulletjes zijn verloren gegaan. We moet bijna weer op nul beginnen”, laat het vereniging weten.

“We zijn daarom op zoek naar theaterkleding zoals, uniformen, kostuums, bijzondere jurken, mantelpakjes, hoedjes, petjes, rekwisieten, grimespullen, kledingrekken (!), kledinghangers, plastic sieraden, ouderwetse brillen etc.
Géén alledaagse kleding, maar juist gekke of heel erg uit de mode zijnde kledingstukken. Wanneer iemand iets heeft, stuur een mailtje: Odikleding@gmail.com of lever het in bij café Van der Geest in de Zeestraat 7a op dinsdag 1, woensdag 2, donderdag 3, dinsdag 8 of woensdag 9 december tussen 19.00 en 21.00 uur.

Ook heeft ODI bijna 70 jaar archief verloren bij de brand. Gelukkig waren de plakboeken van 1958 tot en met maart 2007 uitgeleend aan museum NoVaTo, en dus behouden. Voor het herstel van de overige plakboeken zoekt de vereniging onder meer flyers en krantenknipsels.

Archieven

“Misschien wil iemand afstand doen van een eigen plakboek als voormalig ODI-lid. Ook notulen en agenda´s van leden- en bestuursvergaderingen van voor 2010 zoeken we nog. We hebben al enkele toezeggingen en hopen dat oud-bestuursleden hun persoonlijk archief willen schenken of laten scannen.

Ook posters van uitvoeringen, jaarverslagen, Odi-varia´s en andere spullen van ODI zijn welkom. Mail: info@toneelverenigingodi.nl of bel na 18.00 uur 0252-348060 of doe het in de brievenbus van Sporkenhout 1.

Uit de krant