Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>De toneelzaal heeft de brandweer uit de vuurzee kunnen redden. | Foto: archief</p>

De toneelzaal heeft de brandweer uit de vuurzee kunnen redden. | Foto: archief

(Foto: Caroline Spaans)

Brand De Schelft zwarte dag voor ODI

Ook toneelvereniging ODI kijkt terug op een emotioneel weekend. “Zaterdagochtend werden we opgeschrikt door het bericht dat “onze Schelft” in de brand stond. De brandweer rukte groots uit maar kon niet voorkomen dat de sporthal en de onderkomens van toneelvereniging ODI en de Kaninefaaten aan de vlammen ten prooi vielen.

Vele verenigingen die voor hun activiteiten van de Schelft gebruik maakten moeten op zoek naar een alternatieve locatie. Wat niet alle Noordwijkerhouters wisten is dat de Kaninefaaten en ODI aan de zuidkant van de sporthal ruimtes huurden als clubgebouw en klus- en repetitieruimte.

70 jaar archief is verloren

Door de totale vernietiging van deze ruimtes zijn veel clubmaterialen verloren gegaan en is het eigen vertrouwde plekje voor de leden weg. Gelukkig heeft de brandweer het zwembad en de toneelzaal kunnen redden. Wij van toneelvereniging ODI zijn al de brandweermensen en alle hulpverleners erkentelijk voor hun inzet. Het bestuur van ODI wil ook de burgermeester en iedereen die de vereniging en de leden al snel hun medeleven hebben geuit, bedanken voor hun steun. ODI heeft bijna 70 jaar archief verloren en veel toneelaquisieten, kleding, pruiken en schminkspullen zijn verbrand. Wij gaan inventariseren hoe we dat weer gaan opbouwen en als we hulp van de Noordwijk(-erhout)se bevolking kunnen gebruiken zullen we daarvoor een oproep plaatsen. We zijn er van overtuigd dat ODI als een feniks uit de as zal herrijzen.”

Meer berichten