Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
<p>Burgemeester Wendy Verkleij in gesprek met Ard Zandbergen. | Foto: pr</p>

Burgemeester Wendy Verkleij in gesprek met Ard Zandbergen. | Foto: pr

(Foto: )

Burgemeester Wendy Verkleij: ‘In- en intriest’

Vele eenheden van de brandweer waren zaterdag ter plaatse en rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. Omwonenden ontvingen meermalen een NL-Alert met het advies om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Volgens de brandweer Hollands Midden hebben zij geen bijzondere waarden gemeten en is er geen asbest in het dak .De brand zou zijn ontstaan in een technische ruimte. Tijdens het uitbreken van de brand werd er gesport op de locatie, maar iedereen heeft het pand op tijd verlaten.

Wethouders Dennis Salman en Sjaak van den Berg kwamen naar de brand en ook burgemeester Wendy Verkleij was ook op de locatie van de ramp. Zij liet Ard Zandbergen (BO) weten: “Dit is in- en intriest. De Schelft is het kloppend hart van Noordwijkerhout. Híer gebeurt het: zwemmen, sporten, carnaval vieren, alle evenementen. Dat dit op deze wijze eindigt is verschrikkelijk.” De burgemeester was ook langs gegaan bij Munnekeweij waar zij de bewoners een hart onder de riem heeft gestoken.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar andere delen van het complex waar onder andere het zwembad is. Bij het ontdekken van de brand, zaterdagochtend kort voor 9.00 uur, waren er enkele mensen in de Schelft aan het sporten. Zij konden op tijd wegkomen, gewonden zijn niet gevallen.

Omdat het een oud gebouw is, met een gesloten zolder, was het lastig de brand te bestrijden. Al snel werd opgeschaald naar zeer grote brand; korpsen uit de omgeving, waaronder Sassenheim en Lisse, assisteerden bij het blussen.


Herinneringen aan De Schelft

Meer berichten