Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Uitslaande brand De Schelft (update)

Noordwijkerhout • In sporthal De Schelft is vanochtend brand uitgebroken. Het betreft het gedeelte van Optisport De Schelft aan de Maandagsewetering. De vlammen slaan uit het dak van de sporthal. Dorpsbewoners reageren geschokt: “Wat een vreselijk jaar is dit toch!”

Vele eenheden van de brandweer zijn ter plaats en rookwolken zijn in de wijde omtrek te zien. De brand ontstond rond 09.00 uur. Aan BO liet wethouder Sjaak van den Berg weten: ‘Dit is een ramp voor Noordwijkerhout’.

Inmiddels is twee keer een NL-Alert afgegeven voor omwonenden en geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten’, Volgens de brandweer Hollands Midden meten zij geen bijzondere waarden en is er geen asbest in het dak .De brand zou zijn ontstaan in een technische ruimte. Tijdens het uitbreken van de brand werd er gesport op de locatie, maar iedereen heeft het pand op tijd verlaten.

De Schelft is het ‘onderkomen’ van carnavalsvereniging De Kaninefaaten waar de vereniging haar opslag heeft. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar andere delen van het complex waar onder andere een zwembad gevestigd is.  

Meer berichten