Tim Koning is weer helemaal in zijn element bij Van Nispen. | Foto: Trudy van den Berg

Winst en verlies voor Van Nispen

Algemeen Sport

Van Nispen speelde de afgelopen week twee thuiswedstrijden. Op dinsdag 6 oktober speelden zij de inhaalwedstrijd tegen Racing Club Leiderdorp (RCL) en zaterdag 10 oktober ontvingen zij Vitesse Delft. De resultaten waren wisselend. De eerste wedstrijd werd nipt verloren en de tweede ternauwernood verloren. Maar de belangrijkste conclusie na het zien van deze wedstrijden was dat Van Nispen in beide wedstrijden een enorme vechtlust toonde. Als je daar ook het goede spel van de Zilkers aan toevoegt krijg je hele leuke wedstrijden te zien. Jammer dat beide wedstrijden zich moesten afspelen zonder publiek.

Door Tino de Groot

Met man en macht verdedigde Van Nispen de 2-1 voorsprong die het halverwege de tweede helft tegen RCL had verkregen. En met succes. Het team van Leonard van Utrecht was de wedstrijd sterk begonnen. Ook het begin van de tweede helft was voor de ploeg uit De Zilk, maar het laatste kwartier was het vrouwen en kinderen eerst.

Van Nispen opende sterk en creëerde een aantal kleine kansjes. RCL was overdonderd en de gasten kwamen in de beginfase niet toe aan een fatsoenlijke aanval. De meeste duels werden gewonnen door een agressief spelende thuisploeg. Van Nispen speelde eigenlijk met twee spitsen, met hangende buitenspelers waar ook steeds ruimte was voor de opkomende backs. Uit één van die situaties kwam Van Nispen na een half uur op voorsprong. Rechtsback Rick van der Vlugt bracht vanaf de middenlijn met een mooie dieptepass zijn broer Ivo in stelling. Deze liet de bal eenmaal stuiten en liet het leder daarna met een mooie boog over de keeper in de verre hoek ploffen.

De laatste tien minuten waren voor de ploeg uit Leiderdorp. Het kreeg een aantal corners te nemen, die steeds voor gevaarlijke situaties zorgden. Net toen iedereen bij Van Nispen dacht te gaan rusten met een 1-0 voorsprong, maakte de spits van RCL uit één van die rommelige situaties gelijk.

Wederom namen de Zilkers het initiatief en de technisch begaafde Jeffry Koemans en de snelle Ivo van der Vlugt kregen kleine kansjes op de 2-1. Het middenveld was in deze fase in handen van Van Nispen, met Tim Koning in een uitblinkende rol. In de 70ste minuut werden de aanvallende inspanningen beloond. Uit een corner van de ingevallen Wouter Kok, ontstond een ouderwetse scrimmage voor het doel van RCL. Het was nota bene verdediger Sven de Ridder die het laatste tikje gaf voor de 2-1. Het laatste kwartier toog heel RCL ten aanval om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een schot dat van de doellijn werd gehaald kwamen de gasten niet.

Van Nispen – Vitesse Delft

Ook nu opende Van Nispen sterk en kreeg het de eerste mogelijkheden. Na een kwartier spelen werd echter duidelijk dat Van Nispen die middag een sterke tegenstander had getroffen. Langzaam maar zeker kregen de gasten uit Delft het middelveld in handen en hield het de Zilkse ploeg constant onder druk. De verwachte openingsgoal kwam na een halfuur spelen wel heel ongelukkig tot stand. Een afgezwaaid schot werd onderweg door een aanvaller van Vitessen Delft van richting veranderd en op deze inzet had doelman Sven Hensbergen geen antwoord. Van Nispen kwam gedurende de rest van de eerste helft niet onder de druk vandaan en op slag van rust werd de schade nog groter. Een prima voorzet van rechts werd vakkundig binnengekopt en met een 0-2 stand brak de rust aan.

Na rust kwam Van Nispen als herboren uit de kleedkamer. Het middenveld kwam nu in handen van de thuisploeg, temeer daar zij de achterhoede van de gasten meer onder druk zetten. Hiermee werd de opbouw van Vitesse danig verstoord en greep Van Nispen het initiatief. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten. Al na vijf minuten in de tweede rondgang lag de bal achter de Delftse doelman. Hij kreeg een schot van Ivo van der Vlugt niet onder controle en Tim Koning was er als de kippen bij om de terugkomende bal in het doel te tikken. Van Nispen rook haar kans en trok met man en macht ten strijde om de gelijkmaker te forceren. Er dienden zich voldoende kansen aan, maar de bal wilde er niet in.

Uit één van de spaarzame uitvallen van de gasten kwam op rand van buitenspel de 1-3 op het scorebord. Er was toen nog ruim 20 minuten te gaan en de dappere Zilkers trokken weer ten aanval. Voor de tweede maal in deze wedstrijd vond het de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd knalde Sven de Ridder de bal na een onoverzichtelijke situatie de bal van links keihard in de driehoek. Ook in het resterende gedeelte van de wedstrijd bleef Van Nispen de bovenliggende partij, maar dit resulteerde niet in de gelijkmaker, die gezien de hele wedstrijd zeker verdiend was geweest.

Joeri Stavleu wordt fel belaagd. | Foto: Trudy van den Berg