Danny Bakker EN Lars Rauws vieren het eerste doelpunt. | Foto: OrangePictures

VVSB neemt winst bij Ajax vandaan naar huis

Algemeen Sport

VVSB heeft de uitwedstrijd bij Ajax met 2-3 weten te winnen. Danny Bakker was met 2 vroege doelpunten een belangrijke pion bij de Noordwijkerhouters. Romano de Jonge zorgde voor evenwicht met 2 doelpunten voor de thuisploeg, maar Felitciano Zschusschen had ondertussen al het derde doelpunt voor VVSB verzorgd. Door de overwinning klimt VVSB naar de vijfde plaats op de ranglijst.

In het begin van de wedstrijd trok VVSB direct het spel naar zich toe. Ajax beperkte zich tot verdedigen en de Noordwijkerhouters controleerde de wedstrijd. De eerste kans van deze partij was ook direct raak. Op aangeven van Felitciano Zschusschen kon Danny Bakker vrij uithalen en de bal fraai in de bovenhoek krullen.

VVSB toonde zich dodelijk effectief, want ook de tweede mogelijkheid was raak. Na een goede actie van Wout Heemskerk was het opnieuw Bakker die vrij werd gelaten op de rand van het strafschopgebied. Dit keer schoot de middenvelder de bal laag tegen de touwen.

Na een half uur voetbal nam Ajax het initiatief meer over en was het al snel raak. Romano de Jonge zorgde met een fraaie afstandstreffer voor de aansluiting in de wedstrijd. Het was vlak voor rust te danken aan doelman Ruben Zandwijken dat het niet 1-3 werd. De doelman van Ajax moest reddend optreden op de inzet van Heemskerk.

Na de rust bleef het spel op en neer golven zonder al te veel kansen. Na een uur voetbal werd de marge weer vergroot voor VVSB. Een diepe bal over de verdediging van Ajax leverde twijfels op bij doelman Zandwijken. Matthieu van den Assem was er als de kippen bij om de, uit zijn doel gekomen, doelman te omspelen. De aanvaller van VVSB had hierna oog voor zijn medespelers en bediende de vrijstaande Zschusschen. Voor hem was het een koud kunstje om de 1-3 binnen te tikken.

Toch werd het alweer snel spannend in deze wedstrijd. Na een puike reactie van doelman Ruben Valk op de kopbal van invaller Tristan Buis, gaf scheidsrechter Van der Vrande een strafschop na een overtreding op diezelfde Buis. Opnieuw was het De Jonge die voor de aansluiting de wedstrijd zorgde.

Beide ploegen kregen hierna nog een goede mogelijkheid om de score te vergroten. Zo kopte voor VVSB, invaller Bert Steltenpool op de lat. Aan de andere kant dacht Stefan Smal de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar zijn doelpunt werd afgefloten wegens buitenspel. De laatste kans van de wedstrijd was ver in de blessuretijd voor Lars Middelwijk. De verdediger poeierde de vrije trap echter hoog over het doel van Valk, waarna de scheidsrechter direct affloot voor deze wedstrijd.