Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:
Kort nieuws

‘Voluit leven: de kunst van het aanvaarden’

Rivierduinen biedt vanaf maandag 26 oktober in Noordwijkerhout de cursus Voluit leven aan. Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich niet belemmerd willen voelen door hun klachten en een waardevol en bevredigend leven willen leven.

Niemand zit altijd lekker in zijn vel. We zijn somber, we voelen ons gespannen of leeg, we drinken te veel, we voelen ons vermoeid of onzeker. Deze klachten belemmeren ons: ze staan ons geluk in de weg. Daarom doen we er van alles aan om deze gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. Deze houding kan ons psychisch leed juist versterken en ons steeds minder flexibel maken.

Mensen die zich niet meer belemmerd willen voelen door deze klachten en een meer waardevol en bevredigend leven willen leiden kunnen dat in deze cursus leren. Kortom: mensen die weer voluit willen leven.

Tijdens de cursus leer je: Wat voor jou waardevol is. Hoe je waarden als kompas in het leven kunt gebruiken. Wat psychisch leed veroorzaakt. Milder te worden naar negatieve emoties of pijn. Minder in onbewuste patronen te leven, waardoor keuzevrijheid ontstaat. Het verschil tussen ‘doen’ en ‘zijn’. Hoe je zelf kunt bijdragen aan een bevredigender leven. Onderscheiden wanneer controle wel en niet werkt. Minder te oordelen over jezelf en anderen.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. De eerste bijeenkomst is op maandag 26 oktober en is wekelijks van 15.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in ontmoetingscentrum Puykendam (Pilarenlaan 4, Noordwijkerhout).

Aanmelden kan via 071-8908888, (vraag naar de afdeling Preventie) of via preventie@rivierduinen.nl. Voor de cursus is er een kennismakingsgesprek. Daarin kan je vragen stellen en wordt nagegaan of deelname aansluit bij je verwachtingen.

Meer berichten