Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tim de Koning in actie | Foto: Trudy van den Berg
Tim de Koning in actie | Foto: Trudy van den Berg (Foto: )

Van Nispen komt goed uit de startblokken

Van Nispen is uitstekend van start gegaan in het nieuwe seizoen. In de aanloop naar de competitie werd in de strijd om de districtsbeker alleen verloren van eersteklasser ROAC. De twee overige duels in de poule werden gewonnen van tweedeklassers Delta Sport en DONK. Daarmee werd het poulewinnaar en plaatste het zich voor de volgende ronde.

Afgelopen zaterdag werd de ouverture van het seizoen uit tegen het Rijswijkse Te Werve beklonken met een klinkklare 5-3 zege. Te Werve kwam er in het grootste gedeelte van het duel niet aan de pas.

De Zilkers combineerden uitstekend en wisten constant de driehoekjes te vinden. En dan te bedenken dat Van Nispen een complete gelegenheidsvoorhoede had staan. Lars Warmenhoven, normaliter spelend in de verdediging, liet zich gelden als spits door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. De eerste goal was een beauty. Zijn afronding in de kruising deed na 20 minuten de 0-1 op het scorebord zetten. Het betekende tevens de ruststand.

Te Werve wist in de eerste helft wel een paar mogelijkheden te creëren, maar scoren kon het niet. In het tweede bedrijf zette Van Nispen nog meer druk en dat resulteerde binnen een kwartier in twee doelpunten. De ijzersterk spelende Tim Koning en wederom Lars Warmenhoven waren verantwoordelijk voor de 0-3 op het scorebord. Te Werve deed iets terug en de 1-3 was een feit. Niet meer dan dat. Ivo van der Vlugt maakte na een lange blessureperiode zijn rentree in de competitie en was direct gevaarlijk. Zijn fraaie kopbal uit een corner sloeg als een granaatkogel in de touwen, 1-4.

Een minuut later stond de paal in de weg voor zijn tweede treffer. Dat was nog eens binnenkomen. Toen Jeremy Degger er in de 79e minuut de 1-5 liet aantekenen ging Van Nispen een versnelling lager spelen. In de laatste 5 minuten kostte de verslapping twee tegentreffers. De 3-5 einduitslag was in dat opzicht geflatteerd. De Rijswijkers worden niet als hoogvlieger ingeschat. De overwinning van Van Nispen zal vertrouwen geven. In vergelijking met het vorige seizoen is de selectie een stuk breder hetgeen het team ten goede komt.

Na deze goede start wacht zaterdag RCL in het eerste thuisduel. De ploeg uit Leiderdorp startte met een klinkende 4-0 zege. De aanvang van het duel in De Zilk is 15.00 uur.

Meer berichten