Afbeelding
Foto archief, Caroline Spaans

Carnaval 2021 gaat niet door

Algemeen carnaval

Kokkerhoutse, Zilkse en Noortukse carnavalsverenigingen hebben de knoop doorgehakt: geen carnaval in 2021.

De carnavalsverenigingen uit Noordwijkerhout, De Keiebijters, De Tulpkabouters en De Kaninefaaten, De Duinknijnen uit De Zilk én De Noortukkers uit Noordwijk, moeten, met pijn in het hart, de carnavalsvieing in zijn huidige vorm schrappen. Op dit moment is er nog grote onzekerheid over de ontwikkelingen rond de coronapandemie. ‘We kunnen helaas niet anders’, zeggen de voorzitters van de carnavalsverenigingen. Gebruikelijk is dat het carnavalsseizoen start met de prinsverkiezing op en rond 11 november.

"De feesten die daarvoor georganiseerd worden, zijn groots en passen niet binnen de huidige RIVMrichtlijnen. In een klein besloten feestje een prinsenpaar bekend maken, is niet waar de carnavalsverenigingen het voor doen. Het carnaval moet een groot feest zijn voor jong en oud. Daarom hebben ze in onderling overleg gezamenlijk het besluit genomen om het carnaval in februari 2021 niet door te laten gaan.

Zoals het er nu naar uit ziet zijn er geen grote evenementen mogelijk. Dat betekent dat we met de kennis van nu weten dat er geen grote feesten en geen optochten met de carnavalswagens kunnen plaatsvinden. Met het tijdig melden dat een grootse optocht met carnavalswagens niet mogelijk is, willen we voorkomen, dat we op een laatste moment veel mensen moeten teleurstellen. Het creatieve proces start anders binnenkort en we vragen hiermee dit enthousiasme vast te houden tot 2022. Carnaval vieren zoals we het gewend zijn, is dus helaas in 2021 niet mogelijk."

De carnavalsverenigingen blijven echter de ontwikkelingen volgen en zoeken naar alternatieven die wel kunnen om de sfeer van carnaval aan te bieden.

Mochten er alternatieven zijn, dan melden zij dit in de media en op de websites, facebook en Instagram.

Uit de krant