Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen aan de slag met VR. | Foto: PR
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen aan de slag met VR. | Foto: PR (Foto: )
Cultuur

VR Experience en voorlezen tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek Bollenstreek verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto 'En toen?' kunnen kinderen terug in de tijd en maken ze een sprong naar de toekomst. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

Op 30 september en 7 oktober van 14.30 tot 15.30 uur is er in de vestigingen Noordwijk, Oegstgeest en Voorhout een Voorleesmiddag. Kinderen kunnen een spel spelen op de multitouchtafel, luisteren naar een verhaal over communicatie en een kleurplaat maken met augmented reality. Met een speciale app kan elke ingekleurde pagina gescand worden met een smartphone om de tekening tot leven te brengen. Meedoen is gratis. Ouders of begeleiders moeten zich vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Kinderen hoeven zich niet aan te melden.

VR Workshops

In de workshop Van Rooksignalen tot Whats-app bouwen kinderen van 9 t/m 12 jaar aan een MediaMuseum en richten ze een expositie over media in de toekomst in. Ze leren hoe je een virtueel museum bouwt en deze tot leven wekt met code. Spelenderwijs leren ze van alles over nieuwe en oude media en ook nog over 3D-ontwerpen en programmeren.

De gemaakte MediaMusea kunnen op de computer bekeken worden, maar de kinderen kunnen er ook doorheen lopen met een van de Virtual Reality brillen!

De VR workshops zijn op 30 september en 7 oktober van 15.00-16.00 uur in meerdere vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. De kosten zijn voor leden €5,00 en voor niet-leden €7,50. Kaartjes zijn te koop op www.bibliotheekbollenstreek.nl. Hier is ook een overzicht te vinden van alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te activeren rond het lezen van kinderboeken. Ze leren zich concentreren en verdiepen en het thema van dit jaar nodigt ze uit om dingen met kinderboeken te gaan doen. We prikkelen fantasie en nieuwsgierigheid door tijden van lang, heel lang en superlang geleden te laten leven. De (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek.

Meer berichten