Tom Duindam, en Mo El Osrouti. | Foto: Orange Pictures, Kees Kuijt.
Tom Duindam, en Mo El Osrouti. | Foto: Orange Pictures, Kees Kuijt. Foto: Kees Kuijt

VVSB wint derby van FC Lisse met 1-3

Algemeen Sport

In een vermakelijke bollenstreek derby tussen FC Lisse en VVSB hebben de Noordwijkerhouters de winst weten te bemachtigen. In 10 minuten tijd werd de macht in de wedstrijd gegrepen en niet meer losgelaten.

Door Stefan van den Burg

Hugo ter Hedde, Bert Steltenpool en Obi Onyeike konden tot scoren komen, ware het niet dat dit mede mogelijk werd gemaakt door Puck Postma. De vleugelverdediger van VVSB was goed voor 3 panklare assists.
VVSB trad aan met een zeer gehavende ploeg. Vijf blessures teisteren de selectie van Richard Plug, waardoor er maar 3 veldspelers op de bank konden zitten.

Het begin van de wedstrijd ging op en neer. Beide ploegen hadden echter moeite om door de verdedigingen heen te komen. De eerste mogelijkheid was voor de 17-jarige Remi van Ekeris. De Lisserse middenvelder nam de crossbal fraai aan en schoof de bal rakelings langs het doel van Ruben Valk.

VVSB nam naar mate de eerste helft vorderde de controle in de wedstrijd over en had met Puck Postma een uitstekende aangever deze avond. De openingstreffer werd opgezet door Hugo ter Hedde, die met een crossbal Postma aan de rechterkant aan het werk zette. De dynamische middenvelder van VVSB was alweer doorgelopen en kon de voorzet van Postma geheel vrijstaand snoeihard achter doelman Erik Cummings koppen.

Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Postma gaf de bal voor waarna Bert Steltenpool op de juiste plek stond om de bal kruisrechts het doel in te schieten. En nog voor rust werd het 0-3. Opnieuw was een voorzet van Postma de hoofdmoot in de aanval. Via de scrimmage tikte Obi Onyeike de bal van dichtbij binnen.

In de tweede helft vergeet VVSB de score uit te breiden. Mo el Osrouti, Peter Verhoeve, Lars Rauws en opnieuw Steltenpool weten het net niet te vinden. FC Lisse nam daarna de wedstrijd weer over, maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen.

In de 70e minuut werd de wedstrijd tijdelijk onderbroken door een blessure bij scheidsrechter Keijl. Na een oponthoud van 45 minuten kon de wedstrijd met een nieuwe leidsman worden voortgezet. FC Lisse ging vanaf dat moment va banque spelen en deed aan pompen of verzuipen.
De eerste kansen van invallers Tom Noordhoff en Jeffrey Perez Stoof waren nog een prooi voor doelman Valk, maar in de 88e minuut werd ook hij verslagen door een schot van Jeffrey Klijbroek. De aftrap die daarop volgde werd zwak verwerkt door VVSB, waardoor Perez Stoof ineens vrij voor het doel van VVSB kwam. Echter bleek Valk een uitstekende redding met zijn voeten in huis te hebben om erger leed te voorkomen. Dit bleek ook het laatste wapenfeit van de thuisploeg te zijn, waardoor VVSB opnieuw in Lisse wist te winnen en zo verder op de ranglijst klimt.

FC Lisse – VVSB 1-3: 36. Ter Hedde 0-1, 38. Steltenpool 0-2, 45. Onyeike 0-3, 87. Klijbroek 1-3.

VVSB: Ruben Valk; Puck Postma, Obi Onyeike, Peter Verhoeve, Gino Demon, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Hugo ter Hedde (68. Ricardo de Vlugt), Wout Heemskerk (90. Tijs Knapp); Mo el Osrouti (76. Matthieu van den Assem), Bert Steltenpool.