Richelo Fecunda in actie tijdens het bekerduel tegen Sliedrecht. | Foto: OrangePictures Foto: Patrick Leeflang

VVSB uitgeschakeld in beker via strafschoppen bij Sliedrecht

Algemeen Sport

VVSB heeft de eerste voorronde van de TOTO KNVB Beker niet weten te overleven. Na 120 minuten stond het scorebord op 2-2, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Sliedrecht won deze met 4-3 waardoor zij het begin oktober gaan opnemen tegen Noordwijk. VVSB zal de wonden gaan likken en gaat op weg naar de competitiestart tegen Hoek.

Door Stefan van den Burg

Trainer Richard Plug trad met maar liefst vijf debutanten aan in de basisopstelling, maar zag dat Sliedrecht de gevaarlijkere ploeg was in de beginfase van de wedstrijd. Het duurde een kwartier voor de score werd geopend. Uit een fraai aangesneden vrije trap van Marciano Simonis kopte Sem van der Pijl de openingstreffer binnen.

VVSB kwam hierna beter in het spel en trok de stand daardoor ook alweer snel gelijk. Felitciano Zschusschen zorgde voor gevaar bij het doel van Sliedrecht. De aanvaller van VVSB werd naar de zijkant van het veld gedreven, gaf de bal voor en vond Hugo ter Hedde. De nieuweling aarzelde geen moment en scoorde de gelijkmaker. Niet veel later gaf scheidsrechter Cairo een strafschop aan Sliedrecht na een overtreding van Puck Postma op Luciano van Harlingen. Simonis ging achter de bal staan en liet doelman Lars Jansen kansloos.

Niet veel later had het zomaar weer gelijk kunnen staan, maar Peter Verhoeve schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na de rust was het VVSB dat de klok sloeg. Met invaller Richelo Fecunda als extra wapen werd de aanval veelvuldig gezocht. De pijlsnelle verdediger had enkele goede acties en voorzetten in huis waarmee hij het de verdediging van Sliedrecht knap lastig maakte. Een van de voorzetten bleek ook een gouden voorzet te zijn. Matthieu van den Assem kreeg de bal op zijn hoofd, waarmee hij de bal panklaar neerlegde voor Zschusschen. De spits van VVSB wist hier wel raad mee en zorgde zo, opnieuw voor een gelijkmaker.

VVSB bleef gevaar stichten en Sliedrecht moest alle zeilen bijzetten om te overleven. Zo kopte Jelmer Vijlbrief op de paal, werd het schot van Zschüsschen van de lijn gehaald en viel een scrimmage net de verkeerde kant op. Bert Steltenpool dacht enkele minuten voor tijd de winnende treffer te scoren, maar zijn kopbal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de absolute slotfase was aan de andere kant Verhoeve die de kopbal van Sliedrecht van de lijn wist weg te werken.

Na 90 minuten bleek er dus nog geen winnaar op Sportpark de Lockhorst waarna er nog eens 30 minuten werd verlengd. Beide ploegen hadden een goede mogelijkheid op een treffer, maar hadden het vizier niet meer op scherp staan. Ook in de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor enkel nog de strafschoppen op het lijstje stonden. Sliedrecht bleek met 4-3 scherper vanaf elf meter en bekert dus door.