Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: pr./Adrie van Weeghel

Visie voor de toekomst

Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Inmiddels staan bijna alle visies op het digitale platform. We zijn trots op de resultaten. De komende weken lichten we de visies op het platform uit.

Deze week gaat het over de toekomstvisie van het Regioteam en ‘De Zilk Zie je Zo’. Noordwijk is natuurlijk ook een onderdeel van de regio.

Daarom heeft ook een team van buiten Noordwijk een visie geschreven. Dat gaat mooi samen met de visie van De Zilk Zie je Zo, zij hebben ook hun blik naar buiten gericht, naar de rol van De Zilk in het grotere geheel van Noordwijk.

Visie De Zilk Zie je Zo

Hoewel De Zilk Zie je Zo kijkt naar de rol van het dorp in de grotere, nieuwe gemeente Noordwijk, kijken ze in hun visie vooral ook naar hun eigen identiteit.

En hoe deze identiteit goed behouden blijft. Het team maakt zich hard voor de jongeren in De Zilk. Jongeren die het naar hun zin hebben in De Zilk, moeten daar wel kunnen blijven. De grootste uitdaging in de toekomst, is volgens het team om de verbinding te houden. Tussen de verschillende dorpen, maar ook met het buitengebied en de regio.

Toekomstvisie van het Regioteam

Het Regioteam is gevraagd om met hun kennis een bijdrage te leveren aan de toekomstvisie voor Noordwijk. Noordwijk is immers ook een onderdeel van een groter geheel. In dat grotere geheel speelt Noordwijk een belangrijke rol. De badplaats, de bollenvelden en de duinen dragen bij aan de regio. En hebben een grote aantrekkingskracht op bezoekers. Dat brengt ook een uitdaging met zich mee, zo beschrijft het regioteam. Hoe houd je Noordwijk, met zo veel bezoekers, wel leefbaar? Ook de regio heeft daar een verantwoordelijkheid in. Verder is de visie gericht op het versterken van de identiteit van Noordwijk in de regio. Wat onderscheidt Noordwijk van de andere gemeentes?

Tussenversie

Samen maken we Noordwijk! De toekomstvisie voor Noordwijk wordt geschreven, door een redactieteam van bewoners en gemeente. Een tussenversie van de visie is al te bekijken. Lees over de thema’s die toekomst van Noordwijk bepalen. Kijk op mijntoekomst.noordwijk.nl.

Meer berichten