Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Thea ter Heide - Vrolijk

Waterspeeltuin De Speelakker weer open

Het wachten duurde lang, maar eindelijk het is zover: waterspeeltuin De Speelakker ging vorige week open voor het nieuwe seizoen. De feestelijke opening in maart werd afblazen.

NL Doet kon niet doorgaan en de poort van De Speelakker bleef, ondanks uitstekend speelweer, tot dusver dicht. Natuurlijk is de speeltuin nu in iets aangepaste vorm open, maar wel op de gebruikelijke dagen en tijden. Komende zondag, 19 juli, is het feestelijke 20-jarige jubileum. "Dit seizoen hadden we ons wel even anders voorgesteld", laat de voorzitter Liesbeth van de Krol weten. "Maar gelukkig hadden wij de tijd om ons goed voor te bereiden.

Nu kunnen we op een veilige en verantwoorde manier open en hebben hier ook toestemming voor gekregen. Vanaf woensdag 8 juli staat de poort wijd open. Wel met wat aanpassingen. Zo is het tuinhuis zelf niet toegankelijk, maar worden de ijsjes vanaf een tafel in de deuropening verkocht. De toiletten zijn alleen buitenom bereikbaar.

We vragen van volwassen bezoekers om hun verantwoordelijkheid te nemen en onderling 1,5 meter afstand te houden. Kinderen hoeven dat niet en kunnen gelukkig als vanouds samen spelen met water en zand."

Vrijwilligers

De afgelopen periode hebben vrijwilligers hard gewerkt om de laatste reparaties aan de speeltoestellen af te ronden en de speeltuin nog eens helemaal schoon te maken. Er zijn bezoekersregels opgesteld en instructies voor de vrijwilligers.

De Speelakker is er helemaal klaar voor en zal weer de hele week, behalve dinsdag en donderdag, van 13.30 tot 17.00 uur geopend zijn. "Maar," onderstreept Van de Krol, "dan sterk afhankelijk van het vrijwilligersrooster. Dat lukt tot nu toe maar net. Dus iedereen die in de middag een paar uur de tijd heeft, al is het maar eens in de maand, is van harte welkom. Het zou zo jammer zijn als we wel open mogen, maar niet open kúnnen door gebrek aan vrijwilligers, toch?!"

De Speelakker 20 jaar

"We wilden dat natuurlijk uitgebreid vieren, maar stellen het grote feest uit naar volgend jaar. Op zondag 19 juli zijn we toch een beetje jarig, als we de speelinstrumenten feestelijk in gebruik nemen.

We zijn ontzettend blij dat het seizoen eindelijk van start gaat en de kinderen weer kunnen komen spelen.

Die gelegenheid willen we ook gaan bieden aan kinderen met een kwetsbare gezondheid. We houden iedereen op de hoogte via Facebook en op onze website: www.speelakker.nl."

Meer berichten