Stoelendans binnen college
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Roberto ter Hark: ‘We hebben gereageerd zoals de gemeenteraad van ons verwacht met ’Ja,mits’.
Roberto ter Hark: ‘We hebben gereageerd zoals de gemeenteraad van ons verwacht met ’Ja,mits’.
Politiek

Stoelendans binnen college

De nieuwe wethouder Theo Alkemade gaat zoals verwacht het programma woningbouw coördineren en wordt tevens bouwprojectenwethouder. Hij gaat het bouwloket en greenport besturen en krijgt de verantwoordelijkheid voor invoering van de Omgevingswet.

Opvallend is dat volkshuisvesting nu in zijn portefeuille wordt samengebracht met woningbouw. Tot slot krijgt Alkemade openbare werken en civiele zaken voor zijn rekening. Hierdoor komt er een wijzing in de portefeuilleverdeling van de andere collegeleden. Zo wordt de burgemeester verantwoordelijk voor regionale samenwerking, P&O, ambtelijke huisvesting, communicatie en ICT.

Opmerkelijk is dat Dennis Salman, naast het sociale domein ook de portefeuille sport gaat beheren. Roberto ter Hark wordt nu projectwethouder van bouwprojecten in Noordwijk aan Zee en de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Bovendien heeft hij de portefeuilles kunst en cultuur en arbeidsmigranten. Sjaak van den Berg had al strandzaken en horeca en krijgt nu ook de taken afval, bouw van tijdelijke woningen en opvallend genoeg ook de uitvoering Omgevingsvisie. Wel blijven de sportaccommodaties in zijn portefeuille.

Meer berichten