Creatieve initiatieven als lichtpuntjes | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:

Creatieve initiatieven als lichtpuntjes

Waar krachten worden gebundeld ontstaat er vaak iets moois. Dat de afgelopen maanden veel van zorgpersoneel is gevraagd, is geen nieuwtje. Ook op woonzorgpark Willem van den Bergh (Noordwijk) hebben de corona maatregelen grote gevolgen voor cliënten en hun verwanten en medewerkers. Vanuit de omgeving is er veel steun gekomen zoals ook vanuit de organisatie zelf. 

Zo kregen medewerkers en cliënten bloemen, lekkers en tekeningen aangeboden, er werden kaartjes gestuurd en een drone vloog over het park om de zwaaiende menigte vast te leggen. Ook werden mooie oplossingen bedacht om dagbesteding naar de woning te verplaatsen en werd een eigen ziekenboeg ingericht. En medewerkers zochten elkaar op voor spontane samenwerking. 

Een dagelijks TV-journaal, door de eigen afdeling multimedia verzorgd voor alle cliënten biedt afleiding. Hierin komen naast actualiteiten ook vrolijk nieuws en leuke items aan bod komen. Een onderdeel van deze uitzending ‘de Heppie tijd show’ wordt gemaakt door eigen medewerkers, die alles uit de kast halen om een zo leuk mogelijke show te maken, een beetje in de trant van Carlo en Irene’s Telekids van vroeger. Het lijkt simpel, maar de cliënten kijken met veel plezier naar deze uitzendingen. 

Verruiming van de bezoekregeling
Zoals premier Rutte al aangekondigd heeft, moet iedere client vanaf 15 juni bezoek kunnen ontvangen. Bij ’s Heeren Loo wordt hard gewerkt om dit voor iedere cliënt mogelijk te maken. Er komen creatieve oplossingen voorbij, zoals partytenten in de tuin, zodat bezoek niet in de gezamenlijke ruimtes van de woning hoeft te komen. Waar mogelijk zien cliënten hun verwanten al zonder een fysieke afscheiding. Bij voorkeur vindt bezoek in de buitenlucht plaats. Voor kwetsbare cliënten die de 1,5 meter afstand niet in acht kunnen nemen, zijn speciale ruimtes ingericht waar afstand geborgd kan worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>