Zoektocht naar wethouder RO kost meer tijd dan verwacht | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Theo Alkemade: ‘Een broedende kip moet je niet storen.'
Theo Alkemade: ‘Een broedende kip moet je niet storen.'
Politiek

Zoektocht naar wethouder RO kost meer tijd dan verwacht

‘Vandaag heb ik besloten mijn wethouderschap van de gemeente Noordwijk neer te leggen’. Deze boodschap bracht Henry de Jong op 20 april. Voor buitenstaanders geheel onverwacht maar kennelijk ook binnen de CDA-kringen nauwelijks voorzien. Want de zoektocht naar een waardige opvolger neemt nu dus al meer dan 6 weken in beslag.

‘Een broedende kip moet je niet storen. De procedure loopt intern en er komt binnenkort duidelijkheid’. Dat maakte Theo Alkemade (CDA) bekend naar aanleiding van vragen vanuit de gemeenteraad. Net als vele inwoners waren ook veel raadsleden heel nieuwsgierig hoe het staat met de invulling van de vrijgekomen wethouderszetel nadat Henry de Jong de handdoek in de ring had geworpen. Uiteindelijk lijkt het er dus op dat pas na het zomerreces een nieuwe wethouder Ruimtelijke ordening daadkrachtig aan de slag kan.

Bij het CDA wil men kennelijk toch voorkomen dat er door overhaast handelen opnieuw commotie ontstaat. De voor speculanten logische keuze om voor de komende anderhalf jaar fractievoorzitter Theo Alkemade deze functie te laten vervullen, wordt door de sollicitatiecommissie en het CDA-bestuur kennelijk niet gemaakt.

Er wordt gefluisterd dat er de voorkeur is om iemand van buiten de gemeente Noordwijk aan te trekken. Maar fractievoorzitter Theo Alkemade,voorzitter Maarten de Raad en voorzitter sollicitatiecommissie Jordy de Mooij, alsook raadslid Wim van Haaster, deden er deze week desgevraagd alle drie nadrukkelijk het zwijgen toe.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>