Heropening horeca voorlopig nog gebonden aan strenge regels | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Jolanda Volkerijk is bezig om haar terras volgens de regels in te richten. | Foto: Bernadette Grevinga
Jolanda Volkerijk is bezig om haar terras volgens de regels in te richten. | Foto: Bernadette Grevinga

Heropening horeca voorlopig nog gebonden aan strenge regels

Nederland gaat langzaam open. Net als omringende landen worden de regels, die van overheidswege zijn opgelegd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, verder versoepeld.

Door Caroline Spaans

Tijdens de zomerse dagen rondom Hemelvaartsdag liep het al storm op de Noordzeestranden, maar ook de eigenaren van de strandpaviljoens moeten geduld hebben: ze mogen onder strikte voorwaarden pas open op 1 juni.

Net als de 53 vestigingen van Brownies&downieS, waarvan er een sinds de zomer van 2018 in het dorpscentrum tegenover de Witte Kerk is gevestigd.

Jolanda Volkerijk, geboren en getogen in Noordwijkerhout, startte samen met haar broer en zakenpartner Bert deze bijzondere lunchroom. Jolanda, zelf moeder van een tweeling, waarvan een met een verstandelijke beperking biedt jongeren met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in deze horecaonderneming. "Ook ons restaurant moest natuurlijk direct de deuren sluiten. Enorm heftig! Maar ik ben van nature zeer positief ingesteld en kijk naar wat nog wél kan. We zijn, net als veel andere horeca in de regio en daarbuiten, een ophaal- en bezorgservice gestart en hebben dat via flyers en Facebook bekend gemaakt. Deze loopt nu al zo'n vijf weken."

Sinds Jolanda en haar team weten dat ze 1 juni weer open mogen, zijn ze direct aan de slag gegaan hoe ze binnen en buiten op het terras de RIVM regels in praktijk kunnen brengen. Jolanda: "De tafels staan allemaal op 1,5 meter afstand. Ook buiten. Reserveren voor binnen is een must, op het terras mag je gewoon gaan zitten. Voorheen hadden we alleen een terras recht voor de zaak, maar daar is nu een deel bijgekomen tegen het muurtje rond de Witte Kerk. Tussen de tafels staat een 'afzettafeltje' waarop onze medewerkers het eten serveren." Jolanda merkt dat veel inwoners aan de oproep 'Steun de ondernemer: koop lokaal' gevolg hebben gegeven. "We kregen zoveel positieve reacties op onze bezorgservice. Echt een hart onder de riem, ook al is het op afstand!" Nu maar hopen dat het virus snel gecontroleerd wordt, de zomerzon veel gasten naar de terrassen lokt en ook de horeca weer enigszins terug kan naar 'het nieuwe normaal'.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>