Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto:
Cultuur

‘Cultuur en Vriendschap’ bij Bollenstreek Omroep

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, wordt om 20.00 uur de film ‘Cultuur en Vriendschap’ uitgezonden bij BO bollenstreek omroep. Cultuur en Vriendschap is een humoristische film over de verschillende muziekverenigingen inde nieuwe gemeente Noordwijk.

De film is geïnspireerd op de filmklassieker ‘Fanfare’ van Bert Haanstra en Jan Blokker en diens fanfare “Kunst en vriendschap” en als winnend Cultuuridee 2019 ingebracht door en gemaakt door Harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk. Het is een knipoog naar de gemeentelijke fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk.

Peter van ’t Lijm, de nieuwe wethouder van Verbinding, heeft besloten dat naast de logistieke, maatschappelijke en politieke fusie er ook een culturele moet komen. Hij wil dat alle plaatselijke fanfares en harmonieën opgaan in één grote muziekvereniging. De leden van de verenigingen hebben bedenkingen bij dit in hun ogen absurde plan. Ondanks alle bezwaren en na veel onderling gekibbel wordt een eerste gezamenlijke repetitie georganiseerd. En die loopt behoorlijk uit de hand...

De film is ook op DVD te bestellen voor €5,00. Op=op. Stuur dan een mail naar secretaris@crescendo-noordwijk.nl

Meer berichten