Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Overvolle voetbalkantines, zoals hier bij Noordwijk, zal voorlopig niet meer mogelijk zijn.
Overvolle voetbalkantines, zoals hier bij Noordwijk, zal voorlopig niet meer mogelijk zijn. (Foto: )
Sport

'We gaan zorgen dat er gevoetbald kan worden’

‘We zijn altijd klaar om weer te gaan voetballen. Maar het is nog onduidelijk onder welke voorwaarden dit kan gaan gebeuren’. Dat zegt Herman Meijvogel van SJC. Nadat we hem, evenals zijn collega-voorzitters Henk Hoogervorst van Noordwijk en Peter Geerlings van Van Nispen, naar hun protocollen hebben gevraagd.

Josef van den Voorn van KNVB kan ons niet meer zeggen dan: ‘Als KNVB volgen we strikt de richtlijnen van de RIVM. En die richtlijnen zeggen tot nu toe dat er geen voetbalwedstrijden mogelijk zijn voor 1 september. Indien richtlijnen worden versoepeld zullen wij dat wel horen’.

Bij de voorzitters bleef de mailbox dus wat dat betreft nog angstig leeg. Maar dat betekent niet dat er stil gezeten wordt.

De voorbereiding is er en maandagavond spraken de voorzitters uit de Bollenstreek met elkaar over de situatie. Herman Meijvogel was daar namens SJC bij. Maar daar konden nog slechts wensen en ervaringen worden gedeeld. Ook Henk Hoogervorst deed mee. Evenals hij aanwezig zal zijn op dinsdagavond. Dan is er een volgend overleg van de voorzitters van de tweede divisie. Henk Hoogervorst weet alvast te vertellen: ’Als we begin september kunnen beginnen dan zal er bij ons met inachtneming van de 1,5 meter een maximum van zo’n 600 toeschouwers bij de wedstrijden aanwezig kunnen zijn. Dit zal per accommodatie natuurlijk verschillen en clubs moeten daar gedegen op voorbereid zijn. Als bestuur van Noordwijk doen we er alles aan, onze selectie is rond en die bereid zich voor op de competitie.

Kantine

Arjan Broekhof was maandagmorgen niet bereikbaar maar Peter Geerlings van Van Nispen is laconiek als hij zegt: ‘We zijn een voetbalclub dus we gaan er voor zorgen dat er gevoetbald kan worden’. Over mogelijke toeschouwers is hij al even laconiek:’ Langs de lijn zal dit wel lukken op 1,5 meter. Maar bij ons staan er gewoonlijk meer in de kantine dan langs de lijn. Dus de kantine wordt wel een dingetje. Evenals met slecht weer want dan zal iedereen in de tribune willen kruipen.

Over het vervoer naar uitwedstrijden werd bij de clubs nog niet nagedacht. Maar directeur Eric Beuk van de Koninklijke Beuk is gedecideerd na onze vraag of hij er klaar voor is:’Absoluut.’ Hij heeft de touringcars aangepast wat een kwart van de capaciteit betekend. Dus in een dubbeldekker van 89 personen kan een voetbalselectie net worden vervoerd. Eric Beuk:’We kijken er naar uit want we staan te trappelen om weer te gaan rijden’.

Meer berichten