Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl

Gemeente waarschuwt ondernemers voor criminelen

'De grote contante geldstromen, die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar je loopt een groot risico als er vervolgens dit soort illegale activiteiten in jouw zaak plaatsvinden.'

Bovenstaande staat te lezen in een speciale brief die bij de Noordwijkse ondernemers op de mat viel. Waarbij het niet alleen bleef bij de waarschuwing voor geweld en bedreiging. Er wordt bovendien om medewerking gevraagd bij de opsporing van dit soort criminelen. ‘Noteer kentekens of telefoonnummer en onthoud bij een fysiek bezoek hoe de mensen eruitzien. Vraag rond bij horecazaken in de omgeving: wie kent ze? En overleg met de wijkagent’, staat te lezen in de oproep.

In de brief ook tips voor ondernemers die het financieel zo moeilijk hebben dat ze zo’n crimineel aanbod zouden willen overwegen. ´Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dit waarschijnlijk ook zo’, is de duidelijke waarschuwing. Waarna nog het advies om contact te maken met de instanties zoals UWV of de gemeentelijke- of de rijksoverheid.

Kennelijk zijn er ondernemers in Noordwijk die te maken hebben gekregen met de onderwereld. Waarbij men diensten aanbood die het daglicht niet kunnen verdragen. Er wordt in het schrijven sterk op aan gedrongen om, al of niet anoniem, contact op te nemen met de politie indien er sprake zou kunnen zijn van verdachte omstandigheden.

Meer berichten