Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Gerard en Helma van der Meer. | Foto: Caroline Spaans
Gerard en Helma van der Meer. | Foto: Caroline Spaans

Klaar voor zomerseizoen

Helma en Gerard van der Meer, eigenaars van Bungalowpark Gouden Spar, halen voorlopig opgelucht adem: de coronacrisis zorgde voor massale annulering van reeds geboekte bungalows, maar gelukkig trekt het aan: "Veel mensen reserveren voor komende zomer."

Door Caroline Spaans

Gerard: "Toen in maart de lockdown van kracht werd, was dat ook voor ons enorm schrikken natuurlijk. Begin april hadden onze oosterburen twee weken paasvakantie en waren we helemaal vol geboekt. Ook voor de rest van die maand en de maanden daarna zaten we al aardig vol. Wekenlang kwamen aan de lopende band annuleringen binnen. Helma en ik hebben samen met onze collega's in de branche gekeken hoe we dit het beste aan konden pakken, om te kijken wat we nog wel konden aanbieden en er het beste van te maken. Iedereen ontving een voucher en nu komen langzamerhand de boekingen weer binnen. Per 1 mei mochten we weer open voor nieuwe boekingen. Voor die tijd waren we niet echt dicht, want er zijn ook mensen gestrand op ons bungalowpark. Buitenlandse gasten bijvoorbeeld, die niet meer terug konden naar huis, omdat de grenzen werden gesloten en ook het vluchtverkeer werd stil gelegd. Zij zijn hier nog steeds en wachten op verdere versoepeling van de regels. Sommige mensen annuleren toch nog en stellen liever uit naar 2021. Dat is natuurlijk geen probleem."

Onderhoud

Helma: "De periode dat we nagenoeg geen gasten hadden, hebben we goed kunnen benutten door alle huisjes weer eens lekker op te knappen, te schilderen, gordijnen te wassen. Het onderhoud gaat toch altijd wel door, maar nu hadden we daar natuurlijk extra tijd voor. En er zijn ook twee nieuwe huisjes bij gekomen, die nu helemaal af zijn."

Afstand

Extra maatregelen om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, is hier eigenlijk niet aan de orde. Uiteraard geldt ook hier: afstand houden en je gezonde verstand gebruiken. Bij de receptie is wel gezorgd voor een plexiglazen scherm boven de balie en staat er desinfecterende handgel. Helma: "De huisjes staan ver uit elkaar en ook het parkeerterrein is ruim opgezet, waardoor je eenvoudig je spullen kan in- en uitladen met voldoende afstand. Bovendien zitten onze gasten in hun eigen bungalow met hun partner en/of ander gezinsleden, zoals ze dat thuis ook zouden doen."

Doodstil

Helemaal in het begin, toen Helma en Gerard zich realiseerden: dit is menens, zijn ze, nadat ze van de eerste schrik bekomen waren, niet bij de pakken neer gaan zitten. "We keken naar wat nog wel kon voor de mensen die hier al zaten en dat is gelukt. Dieptepunt was zonder meer, dat we hier met Pasen, normaal het begin van het seizoen, rondliepen op een doodstil terrein. Heel bizar. Van de reuring die er straks hopelijk weer is, gaan we extra genieten!"

Meer berichten