Langzaam maar zeker open | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De eerste gasten melden zich als zongenieters bij de strandhuisjes op het Noordwijkse strand. | Foto: WS
De eerste gasten melden zich als zongenieters bij de strandhuisjes op het Noordwijkse strand. | Foto: WS (Foto: )

Langzaam maar zeker open

Het bestuur van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Noordwijk laat aan haar leden weten dat er een verzoek is uitgegaan om een pilot te starten met het toestaan van ligbedden bij de strandpaviljoens op het Noordwijkse strand. Het is, door de bestaande noodverordening, aan Veiligheidsregio Hollands Midden onder leiding van de Leidse burgemeester Lenferink, om daar beslissingen in te nemen.

In een brief aan deze Veiligheidsregio staat te lezen: ‘In het kader van het reguleren van het verblijf op het strand is het de gedachte van de Noordwijkse strandpaviljoenhouders om de verhuur van de strandbedjes op te starten.’ Daarbij doen zij wel de suggestie om de strandbedden alleen te verhuren aan Noordwijkers en gasten van Noordwijkse verblijfsaccommodaties en niet aan de dagtoeristen. Zodoende wil men de gevreesde aantrekkingskracht voor dagrecreatie van buiten Noordwijk, te ontmoedigen. In de brief staan ‘stip aan de horizon, ‘beheersbaar maken’ en ‘testfase als een juist signaal’ als argumenten genoemd om het Noordwijkse verzoek zo snel mogelijk te honoreren.

Verblijfstoerisme

In dezelfde brief staat ook het verzoek tot het mogelijk maken van verhuur van chalets- en bungalows. Ook in Noordwijk mogen deze inmiddels al open zijn mits het park en de gasten zich houden aan de opgestelde maatregelen van de RIVM. Zoals de anderhalve meter en een eigen sanitaire voorziening. Inmiddels zijn de eerste gasten alweer verwelkomd in enkele Noordwijkse hotels en maken enkele andere hotels zich op om ook de deuren weer te openen voor verblijfstoerisme. In de nieuwe richtlijnen is het serveren van ontbijt, lunch en diner voor eigen hotelgasten ook weer toegestaan. In de hotelbar kunnen gasten bovendien weer worden ontvangen om van een drankje te genieten. Dat is niet zonder beperkingen want ook daar geldt natuurlijk dat er nauwgezet zal worden gecontroleerd of de anderhalve meteregel strikt wordt nageleefd. Of er ook meer ruimte komt voor de lokale restaurantbedrijven hangt af van de ontwikkelingen van de verspreiding van het virus.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>