Landelijke Kinderaubade met Noordwijks lied | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
De Kleynkoor Academy lanceerde het Kinderbevrijdingslied voor de Kinderaubade op 5 mei. | Foto: PR
De Kleynkoor Academy lanceerde het Kinderbevrijdingslied voor de Kinderaubade op 5 mei. | Foto: PR (Foto: )

Landelijke Kinderaubade met Noordwijks lied

Dinsdag 5 mei vieren we in Nederland 75 jaar Vrijheid. Een dag die landelijk groots gevierd zou worden, maar door coronamaatregelen zijn vrijwel alle Bevrijdingsfeesten inmiddels geannuleerd. Kleynkoor Academy uit Noordwijk heeft speciaal voor kinderen iets feestelijks bedacht om deze bijzondere Bevrijdingsdag toch samen te kunnen vieren: alle kinderen van Nederland kunnen op 5 mei meedoen met de Landelijke Kinderaubade.

Wat is de bedoeling? Herma van Piekeren en Chantal van der Klugt van Kleynkoor Academy: “Ondanks alle teleurstellingen, verdriet en zorgen rondom het coronavirus blijven we dankbaar dat wij hier in vrijheid leven. Tijdens de Landelijke Kinderaubade staan we samen even stil bij de betekenis van vrijheid en vieren we dat we mogen zingen en dansen met elkaar. Dat doen we door op Bevrijdingsdag om 9 uur met alle kinderen van Nederland tegelijk het Kinderbevrijdingslied te zingen. Dat doet iedereen vanaf zijn/haar eigen plek: dat kan vanaf het balkon, voordeur, tuin of in de straat. Een aubade waarin Vrijheid gevierd wordt met elkaar, op gepaste afstand.”

Kinderbevrijdingslied

Het Kinderbevrijdingslied is door Kleynkoor Academy speciaal voor ‘75 jaar Vrijheid’ geschreven en is te vinden via o.a. Spotify, iTunes en YouTube. Alle informatie over het lied, de makers en de uitvoerders is te vinden op www.kleynkoor.academy/kinderbevrijdingslied. Ook is via de site de bladmuziek te downloaden, zodat ook kinderen met hun muziekinstrument het lied mee kunnen spelen.

Er is sinds de lancering op 28 maart veel interesse voor het Kinderbevrijdingslied. Scholen nemen het op in hun online lesprogramma, het staat in de basisschoolmethode Eigenwijs en nationale radiozenders draaien het lied. Chantal en Herma vragen we of alle kinderen mee willen helpen bij het delen van het Kinderbevrijdingslied met heel Nederland.

Kleynkoor Academy streeft ernaar dat tijdens deze Landelijke Kinderaubade om 9 uur in heel Nederland de klanken van het Kinderbevrijdingslied te horen zullen zijn. “Een fijn positief geluid namens alle kinderen van Nederland in deze spannende tijd. Uiteraard mogen vaders, moeders, opa’s en oma’s ook best mee zingen”, aldus Van Piekeren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>