Viering 4 en 5 mei in Noordwijkerhout | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: archief

Viering 4 en 5 mei in Noordwijkerhout

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis, de hele dag, halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het normale vlagprotocol voor 4 mei.

De Dodenherdenking vindt dit jaar in Noordwijkerhout op een aangepaste wijze plaats. De burgemeester legt op 4 mei een krans bij het oorlogsmonument bij het voormalig gemeentehuis. Dit doet zij namens onze hele gemeenschap. Dit zal zonder publiek gebeuren voor een ieders veiligheid.
Er is geen herdenkingsdienst en om 20.00 uur is er geen plechtigheid bij het monument.

Ook de landelijke herdenkingsbijeenkomst vindt zonder publiek plaats. Men kan deze herdenking thuis via de tv volgen.

Bevrijdingsdag

De Oranjevereniging Noordwijkerhout heeft i.v.m. het Coronavirus het programma voor 5 mei afgelast.
Toch kunnen wij met zijn allen wel laten zien, dat wij onze vrijheid waarderen. Dat kunnen we doen door de Nederlandse driekleur, zonder wimpel, op 5 mei, van zonsopgang tot zonsondergang, in top te hangen. Want leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Tevens wordt gevraagd om de poster op www.ovnwh.nl te downloaden en op uw raam te plakken.
Met deze poster voor het raam willen wij de eenheid benadrukken die nodig is om onze vrijheid te bewaken.
Er zijn twee versies. De kleurenversie die men zo op kan hangen en een ruwe versie. Ben je creatief met kleurpotloden, stiften, bloemen, papier, verf, kralen of wat dan ook, leef je uit! Maak een foto van jezelf en je creatie en stuur die op naar info@ovnwh.nl Vermeld je naam, adres en je leeftijdscategorie, 0 tot 12 jaar, 13 tot 18 jaar of 18+.

Indien je je raam nog mooier versierd en misschien ook nog je tuin of balkon dan zijn er nog extra prijzen te verdienen. Maak ook hier een foto of filmpje van en stuur die naar info@ovnwh.nl Vermeld ook hier je naam en adres.

Voor de mooiste creaties zijn er maar liefst 10 prijzen te verdelen. Met het inzenden van foto's of filmpjes geeft u toestemming om deze te gebruiken.

Meer informatie staat op www.ovnwh.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>