Foto: Marcel Verheggen Fotografie
Foto: Marcel Verheggen Fotografie

Chalets voor zorgprofessionals

Algemeen

Een prachtig voorbeeld van verbinding, samenwerking, creatief denken en snel handelen geeft eerstelijns zorgprofessionals de gelegenheid op een externe locatie om tot rust te komen. In deze bizarre en zware tijd rondom het coronavirus heeft een initiatief van zorgvernieuwer Andy Jansen, in samenwerking met Camping de Duinpan, De Ronde Tafel Noordwijk/Katwijk en Noordwijk Marketing ervoor gezorgd dat 10 chalets van De Duinpan voor twee weken beschikbaar komen voor eerstelijns zorgprofessionals.

Dit idee en de uitwerking ervan worden omarmd door wethouder Roberto ter Hark namens de gemeente Noordwijk en Stephan Stokkermans namens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Noordwijk. Binnen de gemeente Noordwijk is er veel aandacht voor gezondheid, welzijn en herstel, als onderdeel van de gezonde en energieke regio.

‘De zorgprofessionals hebben de behoefte tot een rustige plek geuit aan de hand van een aantal voorbeelden’, aldus Andy Jansen. ‘Zoals het zich geen zorgen hoeven te maken om (kwetsbare) naasten, het moeilijk kunnen vinden van rust in het gezin in deze tijd en het feit dat veel reistijd kan zorgen voor extra vermoeidheid. Juist nu wanneer de zorgprofessionals uitzonderlijke prestaties leveren, is rust van levensbelang. En daarom willen we juist nu deze mogelijkheid bieden.’

Concreet

De 10 chalets van Camping de Duinpan zijn twee weken beschikbaar voor eerstelijns zorgprofessionals. Zo kunnen zij tot rust komen om zich daarna weer voor de volle 100% in te zetten voor de patiënten die het zo hard nodig hebben. Want de verwachting is dat juist de komende twee weken het uiterste van hen zal worden gevraagd. Het betreft hierbij enkel de van elkaar geïsoleerde en zelfvoorzienende chalets, zonder gedeelde voorzieningen. Hierdoor is er geen contact tussen personeel, zorgprofessionals en andere gasten. Het initiatief is gisteren gestart en de eerste zorgprofessional heeft haar intrek al genomen in een van de chalets.

Financieel gebaar

Het initiatief om de 10 chalets voor twee weken beschikbaar te stellen voor zorgprofessionals wordt volledig financieel mogelijk gemaakt door Camping de Duinpan en De Ronde Tafel Noordwijk/Katwijk. Camping de Duinpan stelt de chalets tegen de minimale prijs ter beschikking en De Ronde Tafel Noordwijk/Katwijk neemt de kosten voor deze twee weken voor haar rekening. Mocht de vraag groter blijken, dan zijn er mogelijkheden tot opschaling door samenwerking tussen de verschillende partijen.

Uit de krant