Burgemeester feliciteert schrikkelkinderen | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Foto: Ina Verblaauw

Burgemeester feliciteert schrikkelkinderen

Zaterdag 29 februari was voor 26 inwoners van Noordwijk een bijzondere dag. Allemaal zijn zij geboren op de schrikkeldag. Zij kunnen één keer in de vier jaar op de echte dag hun verjaardag vieren. Reden voor burgemeester Wendy Verkley de jarigen uit te nodigen voor een kop koffie met gebak in Hotel Royal aan de Voorstraat.

Door Ina Verblaauw

Een aantal mensen was op vakantie, maar twaalf jarigen gingen op de uitnodiging in en kwamen met partner en kinderen het feestje vieren. Natuurlijk werd er gezongen en nam de burgemeester uitgebreid de tijd om met iedereen een praatje te maken. Ook ontvingen de jarigen een boekenbon. De jongsten van het gezelschap vierden hun tweede verjaardag (beiden zijn 8 jaar); de twee oudsten staan als 13-jarigen lachend aan het begin van de pubertijd (beiden zijn 52 jaar).

Eén keer in de vier jaar een mooi cadeau

Voor iedereen is deze dag anders dan de andere drie tussenliggende verjaardagen. Het varieerde van: “als ik echt jarig ben, gaan we met het gezin iets speciaals doen. Een reis naar Londen of Parijs”. Een ander feestvarken krijgt één keer in de vier jaar een supermooi cadeau. Wanneer de verjaardag gevierd wordt in de niet schrikkeljaren hangt voor de meesten een beetje af hoe het valt. De meesten vieren het op 1 maart; een enkeling op 28 februari want “ik ben in februari geboren”. Iedereen herkent de grappen die over de leeftijd gemaakt worden en vinden dat dan ook helemaal niet erg.

Ook burgemeester Verkley genoot van de ochtend. “Ik ben op zoek naar initiatieven om kennis te maken met de Noordwijkers. En dit is zo’n leuke gelegenheid”.

De aanwezige jarigen konden het initiatief zeer waarderen en gingen tevreden naar huis, om daar de verjaardag verder te vieren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>