Keukenhof vreest niet voor gevolgen corona | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Directeur Bart Siemerink. | Foto: Arie in 't Veld.
Directeur Bart Siemerink. | Foto: Arie in 't Veld.

Keukenhof vreest niet voor gevolgen corona

Keukenhof staat aan de vooravond van het 71ste seizoen en voor de zoveelste keer in het bestaan van het bloemenpark is er in de wereld het nodige aan de hand waardoor er druk kan ontstaan op het aantal bezoekers. Dit keer houdt het nieuwe coronavirus de gemoederen bezig. Directeur Bart Siemerink kijkt daar niet zo negatief naar. “Ik ga dit uiteraard niet bagatelliseren, maar een portie nuchterheid is ook wel op z’n plaats."

Door Arie in 't Veld

Siemerink geeft aan dat Keukenhof in de loop der jaren op dit gebied wel het nodige heeft meegemaakt. "En dat leidde zelden tot veel minder bezoekers. Het is niet ondenkbaar dat er dit jaar minder toeristen uit het buitenland komen door het coronavirus, maar aan de andere kant komen er wellicht meer Nederlanders. Hoe dan ook, we hebben nauw contact met alle instanties die de boel in de gaten houden en hebben de flexibiliteit om tijdig te reageren als we daartoe een seintje krijgen. Bijvoorbeeld van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat zich inzet voor een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. Hun adviezen zijn leidend voor ons handelen.”

Nieuwe brug

Kijkend naar het komende seizoen zegt Siemerink dat er ook nu weer een aantal vernieuwingen in het park heeft plaatsgevonden. “Waaronder de brug bij het witte paard. De oude was zo’n 25 tot 30 jaar oud en we waren er klaar mee. Samen met A.W. Vessies is een prachtige nieuwe brug gebouwd die perfect past in de sfeer van de Zocher-tuin. Ook zijn er enkele nieuwe bloembolleninzenders gekomen en kunnen we constateren dat de band met de bollen- en bloemenkwekers erg goed is.”

Siemerink zegt verder dat onder de veranderingen die hebben plaatsgevonden tevens de nodige voorzieningen voor de jeugd aan de orde zijn. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het een goed seizoen kan worden, maar dan wel na een voortraject dat was blootgesteld aan de kuren van moeder natuur. Met een lange hete zomer, het begin van wat je kunt noemen de regentijd bij het planten en nu is het nog steeds nat en koud. Desalniettemin ligt het park er prachtig bij en is op vele plaatsen al bloei te zien. Het moet allemaal zo precies mogelijk in de openingsperiode passen, want eerder open of een week langer is geen optie.”

Het thema is dit jaar 'World of Colours'. Siemerink acht dit een uitstekend thema, want over de gehele wereld wordt het nodige gecommuniceerd met bloemen. De directeur merkt op dat veel aandacht is besteed aan het aanleggen van zogenoemde selfieplekjes, terwijl andere delen zijn afgezet. Vrij veel bezoekers hebben dit in het vorige seizoen gerespecteerd.

Gratis naar Keukenhof

Een nieuw fenomeen is een dag gratis Keukenhofbezoek voor de inwoners van Lisse. “Binnenkort wordt huis-aan-huis een brief bezorgd waarin staat dat men zich kan aanmelden om op 8 april van 15.00 tot 19.30 uur onze gast te zijn.” Op de vraag waarom deze uitnodiging zich alleen tot inwoners van Lisse beperkt, zegt de directeur dat het een nieuw initiatief is waarvan eerst maar eens afgewacht moet worden hoe de respons is. Dat wordt een feest voor de Lissers die elkaar dan in het park ontmoeten. Maar feest is er ook al eerder, zoals in het weekend van 27-29 maart. Dan is er een oud-Hollands programma met muziek en op diverse plekken in het park komen bezoekers oud-Hollandse fietsen, klederdrachten en levende standbeelden van oud-Hollandse figuren tegen. Ook zijn er een oud-Hollands schip en verschillende ambachten te bewonderen.

Concert op het landgoed

Na een doorslaand succes in 2019 komt er dit jaar een nieuwe editie van het Keukenhof Concert op het landgoed bij het kasteel. Dit voorjaarsconcert op 16 april omvat een veelzijdig programma van pop en klassieke muziek. Het thema van dit jaar is 'Evergreens': prachtige herkenbare nummers als The Sound of Silence, Hallelujah of Bohemian Rhapsody. Een mix van klassiek en pop, vertolkt door de grote muzikale talenten van Nederland. De muzikale leiding ligt in handen van dirigent Maurice Luttikhuis en zijn orkest The New Symphonics. Het concert begint om 19.00 uur. Vanaf 17.30 uur is het landgoed die dag open. Koopt men een combiticket, dan heeft men ook toegang tot de bloemententoonstelling. Keukenhof is dit jaar van 21 maart tot en met 10 mei geopend.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>