Koen van der Linden in duel met Job van Saase van Alliance. | Foto: Trudy van den Berg.

Van Nispen verliest nipt

Sport

Op een zeer zwaar bespeelbaar veld had Van Nispen in de slotfase weinig geluk tegen het hoger geplaatste Alliance'22 uit Haarlem. In de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen had Van Nispen het geluk aan haar kant en won Van Nispen 3 minuten voor tijd met 0-1. Nu was het Alliance die er met de punten vandoor ging.

Van Nispen begon slecht aan de wedstrijd en al in de tweede minuut was het, de zoon van oud Van Nispen-speler Rob van Saase, Job van Saase die met een machtige kopbal de gasten op een 1-0 voorsprong zette. Van Nispen had weinig in te brengen in de beginfase van de wedstrijd en na twaalf minuten spelen stond de 0-2 op het scorebord.

Hierna liet Alliance de teugels wat vieren en kwam Van Nispen beter in de wedstrijd. In de 26ste minuut gaf Stan van Maris een mooie pass op Cody Zonneveld en via de kluts kon hij zijn weg vervolgen naar het vijandelijke doel. Cody omspeelde de keeper en schoot onberispelijk binnen 1-2.

Van Nispen bleef aanzette en vlak voor rust had de gelijkmaker moeten vallen. Stan Damen kwam oog in oog met de keeper en kwam net niet goed uit om af te kunnen ronden. In de rebound had Stijn van Saase twee keer de kans om alsnog zijn ploeg langszij te brengen maar tot twee keer toe werd er redding gebracht door de keeper en verdediger van Alliance.

De rust brak aan met 1-2.

Na de rust ging het spel op en neer en op een lage schuiver over het speknatte veld had keeper Rien de Jong niet voldoende vat. Hij kreeg de bal niet onder controle en de aanstormende spits van Alliance liet de

1-3 aantekenen. Van Nispen schoot nog op de paal en na 70 minuten kreeg Koen van der Linden een rode kaart voorgeschoteld. Koen was enigszins te laat met zijn actie en raakte de speler van Alliance van achteren en kon met direct rood vertrekken. Van Nispen wisselde meteen aanvallend en rechte de rug. Dorus van der Voort kwam de moe gestreden Stijn van Saase vervangen en liet meteen van zich spreken. Met een mooie actie legde hij op snelheid wat spelers in de luren en ronde bekwaam af 2-3. Hierna was Van Nispen met 10 man de bovenliggende partij en had het de pech dat een snoeiharde kopbal van Joost Riel op de paal belandde. Zo gingen de punten mee naar Haarlem en bleef Van Nispen met een kater achter.

Volgende week zijn de mannen vrij en kunnen genieten van het carnaval. Op 1 maart staat de wedstrijd uit tegen WVC op het programma. Aanvang 14.00 uur. De bus vertrekt om 12.30 uur.