Burgemeester Wendy Verkleij te gast bij regionale agrariërs | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Vanaf links: Klaas Hogervorst, Jan Willem Rotteveel, Eric Bisschops, Dimitri Hogervorst en Leonie Hogervorst
 | Foto: Wim Siemerink.
Vanaf links: Klaas Hogervorst, Jan Willem Rotteveel, Eric Bisschops, Dimitri Hogervorst en Leonie Hogervorst | Foto: Wim Siemerink.

Burgemeester Wendy Verkleij te gast bij regionale agrariërs

Diverse landelijke organisaties van boeren en tuinders namen gezamenlijk deel aan het initiatief van 'Boeren Nederland' om juist op Valentijndag buiten de boerenbubbel te treden en een date aan te gaan met de lokale burgemeester. Om met elkaar van gedachten te wisselen over mogelijkheden en onmogelijkheden rondom de bedrijfsvoering.

Door Wim Siemerink

Vooraf was er voor de deelnemers de ondersteuning van 'Valentijn actietrainingen' en andere handvatten zoals een speciale 'date-toolkit' om maximaal resultaat te genereren. En tijdens de lunchpauze op het bedrijf van Dimitri en Leonie Hogervorst bleek die voorbereiding geslaagd. Want 'de date', in de persoon van de Noordwijkse burgemeester Verkleij, vond welbespraakte agrariërs tegenover zich, die haar zichtbaar wisten te boeien.

Naast het gastvrije echtpaar Hogervorst waren er meer gasten zoals Erik Bisschops Van Bisschops Dahlia's en Narcissen namens LTO Noord. Ook, namens de KAVB aangeschoven, Klaas Hogervorst, de vijfde generatie van E.J. Hogervorst en Zn bv de specialist van Hyacint Multiflora op pot. Bovendien waren de vaste plantenkwekers vertegenwoordigd door Jan Willem Rotteveel van vastenplantenkwekerij Gebr. Rotteveel.

Interesse

Te midden van miljoenen hyacinten op pot luisterde Verkleij met interesse naar het relaas van Dimitri Hogervorst, die met passie de technische kant van het produceren van bloeibare hyacinten op pot tot in detail uitlegde. Zoals de eerste fase met een maximale temperatuur van 9 graden gedurende negen tot twaalf tot weken in enorme cellen. En daarna de doorgroei in kassen met voldoende licht en de juiste temperatuur.

Hij wees erop dat binnen het bedrijf nog steeds de houten stapelbak de voorkeur geniet boven de plastic variant die vaak wordt gebruikt.

Verkleij bleek heel geïnteresseerd en kreeg te horen dat de concurrentie uitermate groot is, dat de noodzakelijke wisselteelt met plantgoed wordt gerealiseerd in samenwerkingsverband met andere bollenkwekers en dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van biologische gewasbescherming.

Gezamenlijke lunch

Het gesprek werd voortgezet tijdens de gezamenlijk lunch, waar ook de andere vertegenwoordiger ruim gebruik maakten van de gelegenheid om de burgemeester te informeren. Elk op hun specialistische gebied.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>