Dick en Corrie Kortekaas vieren 60 jarig huwelijk | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Het diamanten echtpaar samen met burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: Ina Verblaauw.
Het diamanten echtpaar samen met burgemeester Wendy Verkleij. | Foto: Ina Verblaauw.

Dick en Corrie Kortekaas vieren 60 jarig huwelijk

Dick Kortekaas en Corrie Roessen vierden 28 januari het feit dat zij precies 60 jaar geleden met elkaar in het huwelijk traden. Vrijdag 7 februari kwam burgemeester Wendy Verkleij het echtpaar feliciteren.

Door Ina Verblaauw

Beiden zijn geboren in 1936. Dick in Vogelenzang en Corrie in Den Hoorn nabij Delft. Ze leerden elkaar kennen toen Corrie bij een tante in Vogelenzang ging logeren. En die tante was de buurvrouw van Dick. Toen hij haar zag, dacht hij meteen: "die laat ik niet meer lopen". Corrie werkte tot aan haar huwelijk in de melkhandel van haar ouders. Dick begon als timmerman en klom met veel avondstudies op tot bouwkundig opzichter en bouwde een eigen huis in Vogelenzang. Helaas werd het huis onteigend omdat het stond op een plek waar de N206 zou worden aangelegd. Het gezin, inmiddels verrijkt met drie zonen, verhuisde naar De Zilk. Sinds 2005 woont het echtpaar naar volle tevredenheid in Noordwijkerhout. Beiden hebben de oorlog als kind bewust meegemaakt en kunnen zich de bombardementen, evacuatie en voedseldroppings nog goed herinneren. "Bij het horen van Het Wilhelmus krijg ik nog altijd kippenvel", vertelt Corrie.

In de hal van de woning hangen ingelijst de felicitatiebrief die ze ontvingen van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima en de brief met gelukwensen van de Commissaris van de Koning Jaap Smit. Het echtpaar heeft drie zonen en zeven kleinkinderen. Dick heeft nog altijd een moestuin in De Zilk en biljart in competitieverband bij Puykendam. Corrie heeft een hobby in handwerken en is druk met de opbrengst van de moestuin in te vriezen of te verdelen onder de kinderen. Het echtpaar heeft veel gereisd waarbij The Rocky Mountains een diepe indruk hebben gemaakt. Het geheim van een goed huwelijk: "geven en nemen en vooral niet zeuren, want daar houden we niet van".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>