Markt voortaan rondom de Witte Kerk | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Wethouder Roberto ter Hark peilde afgelopen september de sfeer bij bezoekers en marktkooplieden. | Foto: archief
Wethouder Roberto ter Hark peilde afgelopen september de sfeer bij bezoekers en marktkooplieden. | Foto: archief (Foto: ac)

Markt voortaan rondom de Witte Kerk

In navolging van de weekmarkt van Noordwijk wordt ook de weekmarkt van Noordwijkerhout verplaatst. Dit in lijn met de bestaande centrumvisie 2016-2025, waarin het verplaatsen van de weekmarkt al werd opgenomen.

Onderzoeken en overleg met de bewoners, de marktkooplieden en de belanghebbende winkeliers leverde uiteindelijk een duidelijker inzicht op. Ondanks het feit dat de kooplieden liever op het Marktplein bleven was er in meerderheid een duidelijke voorkeur op voor plaatsing rond de Witte Kerk. Het versterken van de centrumfunctie moet ook bijdragen om de leegstand een halt toe te roepen.
Een uitgevoerde proefperiode werd door de gemeente en de bewoners als succesvol betiteld. De gemeente bereid nu een inrichtingsplan voor en dat gebeurt op basis van de geldende Marktverordening Noordwijk. Tijdens de zomermarkt kan het mogelijk nog zorgen voor organisatorische problemen. Als dit zo blijkt te zijn dan blijft er altijd de mogelijkheid om tijdens de zes zomerweken terug te keren naar het Marktplein.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>