Economic Board lanceert 'Manifest van de Regio' | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Commissaris van de Koning Provincie Zuid Holland Jaap Smit neemt het eerste 'Manifest van de regio' in ontvangst uit handen van wethouder Jan van Rijn (Gemeente Hillegom), bijgestaan door voorzitter Jan Bout (EBDB), directeur Lars Flinkerbusch (EBDB) en dagvoorzitter Esther van der Voort.
Commissaris van de Koning Provincie Zuid Holland Jaap Smit neemt het eerste 'Manifest van de regio' in ontvangst uit handen van wethouder Jan van Rijn (Gemeente Hillegom), bijgestaan door voorzitter Jan Bout (EBDB), directeur Lars Flinkerbusch (EBDB) en dagvoorzitter Esther van der Voort. (Foto: Marcel Verheggen)

Economic Board lanceert 'Manifest van de Regio'

 De Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) heeft maandag 27 januari het nieuwe 'Manifest van de Regio' gelanceerd tijdens haar eerste jaarevenement in Lisse. In dit Manifest worden de uitgangspunten voor de branding van de regio beschreven. Jaap Smit, commissaris van de Koning van de Provincie Zuid Holland, nam het eerste Manifest in ontvangst in een bomvol Floralis. Tijdens de bijeenkomst presenteerde de EBDB haar activiteiten, resultaten en plannen aan bestuurders, ondernemers en andere betrokkenen. (Zie ook film hiernaast)

Verbeteren economische prestaties van de regio

De Economic Board is inmiddels ruim een jaar actief en werd opgericht door de vijf gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. De opdracht die zij kreeg is duidelijk: het aanjagen en regisseren van de Economische Agenda van de Duin- en Bollenstreek. Doel is om de economische prestaties van de regio te verbeteren. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs, de zogenoemde triple helix, werken inmiddels nauw samen in projectgroepen aan 11 businesscases. Stuk voor stuk hebben zij een relatie met de vier sectoren: Space, Zorg, Greenport en Toerisme. Als verbinder wil de Economic Board versnellende en versterkende connecties tot stand brengen die de economie in de regio ten goede komen. Inmiddels bevinden 9 businesscases zich in de uitvoeringsfase. Vanuit die 9 businesscases zijn er 14 projecten in uitvoering of afgerond in de periode van september 2018 t/m december 2019. 

Manifest & regiobranding

Een van de businesscases uit de Economische Agenda is regiomarketing, waarbij de EBDB kwartiermaker is van het project regiobranding. De Economic Board heeft de opdracht een krachtige en eenduidige positionering voor de regio te bewerkstelligen. Doel is een betere zichtbaarheid van de streek en het vergroten van de aantrekkingskracht voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Directeur EBDB Lars Flinkerbusch: "Vorig jaar hebben ruim 100 stakeholders in sessies samengewerkt volgens het Perfect World Principle. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een zogenaamd Manifest. In het Manifest dat wij vandaag presenteren wordt uitgegaan van 'Vrij land tussen de grote steden', de zogenaamde 'Space in Between'. Vandaag presenteren wij geen nieuw logo, geen pay off en geen campagne. Wij presenteren u een gedragen strategie die gaat leiden naar het vermarkten van de regio. In 2020 volgt een doorvertaling naar externe communicatie en een activiteitenplan. De EBDB trekt hierin gezamenlijk op met onder andere de Stichting Promotie Duin- en Bollenstreek."

Manifest - De kracht van verbinding

Vrij land tussen de grote steden

Het zijn niet de noten of de beat, maar de tijd en de vibratie ertussen die de muziek maken. Het zijn niet de grote steden, maar juist de vrije ruimte ertussen waar de nieuwe leefbaarheid wordt gecreëerd die mensen en bedrijven laat bloeien. 

Wij zijn de Duin- en Bollenstreek. Een prachtige regio aan de Nederlandse kust, tussen de bollenvelden, in het grootste aaneengesloten plassengebied van Nederland en met Nationaal Park

Hollandse Duinen als onze achtertuin. Omzoomd door de metropoolregio's Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en toch relatief onaangetast door drukte, verkeer en grootschalige bebouwing. Een unieke plek op aarde waar we voluit bloeien, midden tussen de grote steden die steeds meer tegen de grenzen van groei en leefbaarheid aanlopen. Al eeuwen zijn onze magische geestgronden de vruchtbare bodem waarop we grootse dingen creëren. En al eeuwen beschermen we onze leefruimte, ademruimte en ondernemersruimte om de balans te behouden tussen economie en ecologie, tussen geld en geluk, tussen snelheid en geduld. Tussen groei en bloei. Dat is wat de Duin- en Bollenstreek uniek en eindeloos aantrekkelijk maakt. Dat is onze oorsprong én onze voorsprong. En dat is de veerkrachtige basis waarop de Duin- en Bollenstreek samen een sprong voorwaarts maakt. 

Wij worden hét voorbeeld van hoe juist de vrije ruimte tussen grote steden cruciaal is voor leefbaarheid, geluk en gezondheid. Voor onszelf, voor de steden om ons heen en voor de rest van de wereld. De Duin- en Bollenstreek wordt in alles de innovatiegrond die continu in bloei staat. Hier vinden mensen de unieke open omgevingen om te recreëren en om zich goed te voelen. Hier werken stad en land samen om de nieuwe balans te vinden. Hier vinden ondernemers flexibiliteit in regelgeving en procedures, zodat ze tempo kunnen maken met hun bevlogenheid en

innovatiekracht. Hier vinden start-ups in Space, Greenport, Toerisme en Health de faciliteiten en de netwerken om te starten en te groeien. Hier vinden kennis- en onderwijsinstellingen de omgevingen om te experimenteren en te onderzoeken. Hier denken we niet in groeicijfers, maar in bloeicijfers die niet alleen het geld in beeld brengen, maar ook het geluk, de gezondheid, de veerkracht van mensen, bedrijven en natuur. En hier hebben overheden de vrije geest, de bereidheid en de moed om voorbij regels en bestaande structuren samen te werken en te versnellen. 

In de Duin- en Bollenstreek zijn we trots, eigenwijs en onwaarschijnlijk ondernemend. Dat zijn we om onze eigen vrije ruimte te beschermen, maar vooral om voluit te bloeien als individuen én als geheel. De Economic Board Duin- en Bollenstreek is de 'ruimtemaker' en de componist die al die kracht en dat creërend vermogen op laat tellen, die resultaten meetbaar maakt en die de beweging op gang brengt die van dit gebied de meest leefbare, gelukkige en gezonde plek op aarde maakt. Wij zijn de vrije ruimte tussen de steden waar alles en iedereen bloeit.  Dat is onze hart en ziel. Dat is wat we samen zijn. Doe jij mee? www.spaceinbetween.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>