Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Jaap de Moor gaat als eenmansfractie verder. | Foto: Wim Siemerink
Jaap de Moor gaat als eenmansfractie verder. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )

Jaap de Moor verlaat raadsfractie NZLokaal

'Ik voel mij op basis van mijn achterban verplicht om deze klus van 4 jaar af te maken'. Dat is de belangrijkste reactie van Jaap de Moor op de vraag waarom hij heeft besloten om als eenmansfractie verder te gaan in de gemeenteraad. Officieel is de verklaring dat hij en de fractie niet meer op een lijn stonden.

Dat er wat onvrede was bij NZL bleek eerder tijdens de discussie rondom de keuze voor een nieuwe vergaderlocatie voor de gemeenteraad. De Moor plaatste op sociale media een oproep richting Noordwijkerhoutse raadsleden om vooral de keuze voor de bibliotheek te steunen. Een boodschap die na heftige kritiek, ook vanuit zijn eigen partij, weer snel werd verwijderd. In de officiële aankondiging wordt niet gemeld of dit mede oorzaak is van de breuk.

In een vraaggesprek met De Moor wordt duidelijk dat ook hij het daar verder bij wil laten. De inmiddels voormalig fractievoorzitter van NZLokaal legt in alle rust uit dat hij niet in wil gaan op het verleden en geen reden ziet om met modder te gooien. Hij zegt vooral vooruit te willen kijken. Hij erkent dat het niet eenvoudig zal zijn om op alle fronten mee te doen. Vooral omdat er door de partijen nog steeds wordt vastgehouden aan parallelle sessies in commissieverband en hij volgens de reglementen dit eerste jaar nog geen andere mensen als commissielid mag laten fungeren.

Waarom hij toch vast houdt aan zijn zetel en in de raad actief wil zijn? De Moor: 'Ik ben in 2014 met NZLokaal begonnen en ik heb veel energie gestoken in het behartigen van het lokale belang. Ik wil mijn opgedane kennis benutten om af te maken waar ik met de steun van heel veel kiezers aan ben begonnen. Voorlopig nog alleen. Ik vertrouw erop dat er voldoende steun komt vanuit Noordwijkerhout.'

Meer berichten