Teleurstelling bij Rob Zandbergen na afloop van de wedstrijd tegen Harkemase Boys. | Foto: OP, Pieter vd Woude Foto: Pieter van der Woude

VVSB sluit rampjaar in stijl af

Sport

2019 zal bij VVSB niet de geschiedenisboeken in gaan als een succesvol jaar. In juni van dit jaar vond er voor het eerst sinds 1985 een degradatie plaats. En ook in de Derde Divisie gaat het nog niet van een leien dakje. Tegen Harkemase Boys werd de zesde nederlaag op rij geleden, waardoor de Noordwijkerhouters nu op een play-off plek staan richting de Hoofdklasse. Het mag maar snel 2020 worden.

Door Stefan van den Burg

VVSB moest het tegen Harkemase Boys doen zonder de geschorste Peter Verhoeve, die pas eind februari zal gaan terugkeren. Zijn plaats werd ingenomen door Tomas Arroyo. Op de bank nam Danny Bakker voor het eerst sinds dit seizoen weer plaats. De middenvelder raakte vorig seizoen tegen Quick Boys geblesseerd.

De Noordwijkerhouters startte sterk aan de wedstrijd en stond na 7 minuten al op voorsprong. De corner van Frans van Niel werd in de lange hoek gekopt door Felitciano Zschusschen. In een weinig verheffende wedstrijd bleek VVSB wel wat sterker dan de gasten uit Friesland getuige het balbezit.

Toch had ook de ploeg van Richard Plug moeite om het doel van Erick Jansema onder vuur te nemen. Vlak voor rust kwamen de gasten plots voor het doel van VVSB en lag de bal prompt in het netje. Via spits Robert Stelpstra caramboleerde de bal achter Ruben Valk.

Na de thee gaf scheidsrechter Timmer VVSB al snel een strafschop wegens hands van de ploeg van Hans de Jong. Aanvalsleider Zschusschen ging achter de bal staan en schoot deze feilloos in de kruising, doelman Jansema was hierop kansloos.

Na ruim een uur voetbal had Zschusschen zijn derde op de schoen, maar na een fraaie solo stiftte hij de bal naast het doel van Harkemase Boys.

Tien minuten voor tijd werd het uit het niets gelijk. Invaller Curty Gonzalez had een vlijmscherpe steekbal in huis om Henny Bouius in stelling te brengen. De aanvoerder van Harkemase Boys bleef koel oog in oog met Valk en bracht de gelijkmaker op het scorebord. En alsof dat nog niet erg genoeg was, werd het even later opnieuw uit het niets ook nog 2-3. Bouius had een verre ingooi in huis, waarna Pier Veldman van dichtbij binnen kopte.

VVSB probeerde hierna nog wel wat, maar kwam niet meer tot een goede kans.

Door de nederlaag zakte de Noordwijkerhouters naar de 14e plek in de Derde Divisie. Volgend jaar is er dus een hoop werk aan de winkel voor de selectie en staf van VVSB.

Scoreverloop en opstelling

VVSB – Harkemase Boys 2-3: 7. Zschusschen 1-0, 43. Stelpstra 1-1, 49. Zschusschen (p) 2-1, 79. Bouius 2-2, 82. Veldman 2-3.

VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Tim de Rijk (46. Yannick Bouw), Frans van Niel; Lulinho Martins (69. Loyd van der Wilden), Felitciano Zschusschen, Mo el Osrouti.