Afbeelding
Foto: Sylvia Steenbakkers

Engelen bij NoVaTo

Algemeen

Bij de stichting Noordwijkerhout van Toen is tot en met zaterdag 28 december een tentoonstelling over engelen te bezichtigen.

Het woord engel komt van het Griekse 'ángelos', wat' boodschapper' betekent. Ze komen voor in verschillende religies. Engelen worden gezien als bovennatuurlijke, verstandelijke wezens. Ze treden op als bedienden of beschermers van de mens, als boodschappers van God (of de goden), en beschikken over bovenmenselijke capaciteiten en eigenschappen.

De engelen die bij NoVaTo tentoongesteld staan hebben verschillende maten en zijn gemaakt van verschillende materialen. Er zijn engelen afkomstig uit de kerk, beschermengelen, maar ook zelfgemaakte engeltjes. Daarbij zijn engelen die staan of liggen, die muziek maken of lezen. En weet u wat offerengelen zijn? Men kan zich laten verrassen bij NoVaTo in de Zeestraat 3A. Het dorpsmuseum is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00-16.00 uur. Entree bedraagt € 2,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar en sympathisanten hebben vrij entree. Meer informatie over NoVaTo staat op www.noordwijkerhoutvantoen.nl

Uit de krant