Vrijwilligers in het zonnetje | Noordwijkerhoutsweekblad
Logo noordwijkerhoutsweekblad.nl
Tijdens de vrijwilligersavond werden de vrijwilligers van het jaar gekozen. | Foto: Ina Verblaauw
Tijdens de vrijwilligersavond werden de vrijwilligers van het jaar gekozen. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Vrijwilligers in het zonnetje

Ieder jaar houdt de Stichting Welzijn Noordwijk een avond voor alle vrijwilligers en de verkiezing van de Vrijwilligers van het Jaar. Dit jaar vond dat plaats op woensdag 4 december in de Sint Jozefkerk. Ruim 400 vrijwilligers waren aanwezig om de avond op deze bijzondere locatie mee te maken. De organisatie was in handen van Aleid Guyt en Corrie Hunnekink.

Door Ina Verblaauw

Noordwijker van het Jaar Louky Crama riep op om vooral ook jongeren te stimuleren vrijwilligerswerk te gaan doen. "Het is een verrijking van jezelf en de ander". Wethouder Sjaak van den Berg kon vol trots constateren dat er in het nieuwe Noordwijk enorm veel gebeurt op het gebied van kunst en cultuur. "De vrijwilligers zijn het cement van de samenleving; respect voor wat er allemaal georganiseerd wordt voor anderen. Volgend jaar is het thema 75 Jaar Vrijheid en de eerste aanvragen zijn ook weer al binnen". Daarna volgde een filmimpressie over de projecten die in 2019 zijn uitgevoerd.

De Passie van Noordwijkerhout bracht vervolgens Het Winterhotel op de planken, onder regie van Peter van den Berg en Yvonne Pompe. Een voorstelling die zich afspeelde in de lobby van een chic hotel, met alles wat er zoal in een hotel zich kan afspelen. De 14 vocalisten brachten een prachtige, wervelende show ondersteund door visuals, lichteffecten en begeleid door een geweldige gelegenheidsband.

Na de fantastische show was het tijd voor de verkiezing van de Vrijwilligers van het Jaar. De jury, onder leiding van burgemeester Jon Hermans, kwam met de uitslag, die door Sjaak van den Berg vlot aan elkaar werd gepresenteerd. In de categorie Jeugd won de Scouting Noordwijk, In de categorie Individueel vier prijswinnaars: Hans Hoogeveen (Resto van Harte), Lo en Coby de Haas (ziekenpost Gambia), Ineke van der Meulen (wijkvereniging Boerenburg) en Jeanette Verkerk (Theaterhuis ZeepaanZee). Zij ontvingen ieder een cheque van € 200,00. Richard van Egmond ontving voor het maken van fotoreportages bij diverse organisaties een boeket bloemen en een waardebon.

In de categorie Organisaties werden de winnaars: De KNRM voor het organiseren van de drenkelingenherdenking onlangs en het Bibliotheek Taalhuis Noordwijk/Noordwijkerhout. Een waarderingsprijs was er voor de Z-ambassadeurs. Zij ontvingen ieder een cheque van € 400,00.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225509&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225507&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=noordwijkerhoutsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=221,219" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>