Xavi Noltenius scoorde het enige doelpunt. | Foto en tekst: Trudy vd Berg.

Van Nispen verliest van hekkensluiter

Sport

De Zilk • Van Nispen nam het afgelopen zondag op tegen de hekkensluiter uit de 3e Klasse A. Met nul punten uit acht wedstrijden moest het een driepunter voor de Zilkse formatie worden maar zij kwamen bedrogen uit.

Al in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de ploeg uit Leiden de punten niet zomaar cadeau zou geven en kreeg Sporting Leiden in de openingsfase al een kans om de score te openen. Van Nispen herpakte zich enigszins en in de 27ste minuut kreeg Xavi Noltenius een lange bal aangespeeld. Hij ging er als een speer vandoor en wist bekwaam de 0-1 voor Van Nispen binnen te schieten. Wie dacht dat dit een opmaat naar meer was kwam bedrogen uit. Sporting Leiden bleef knokken en het uitvallen van Bren Zonneveld met een fikse hamstring blessure deed er geen goed aan. Er moest het één en ander omgezet worden waardoor Spoting Leiden zijn kans schoon zag. Zij kregen vlak voor rust een vrije trap net buiten de beruchte lijnen. Deze vrije trap was de doodsteek voor Van Nispen. De bal werd keihard ingespeeld en kwam zeer ongelukkig op het hoofd van Koen van der Linden die de bal onhoudbaar achter zijn eigen doelman werkte. Uit de aftrap van dat doelpunt werd de bal te zacht teruggespeeld en pikten de Leidenaars de bal. Een overtreding binnen de beruchte lijnen was het gevolg en de toegekende penalty verdween achter keeper Rien de Jong van Van Nispen. De rust brak aan met een 2-1 achterstand voor de ploeg van Roy Schulpzand. In de tweede helft was Van Nispen niet meer bij machte om deze achterstand om te buigen.

Niets lukte er meer en zo werd een zekere winstpartij verloren.

Zondag speelt Van Nispen thuis tegen Bloemendaal en zal dan uit een ander vaatje moeten tappen. Aftrap 14.00 uur.