Koen van der Linden en Bren Zonneveld hebben het nakijken. | Foto: Trudy van den Berg.

Van Nispen geeft voorsprong uit handen

Sport

Van Nispen startte voortreffelijk tegen Nicolaas Boys en kwam al na twee minuten op een 1-0 voorsprong. Uit een vrije trap van Xavi Noltenius wist Rico Geerlings raak te koppen. Van Nispen speelde goed in die beginfase en wist na twaalf minuten de 2-0 aan te tekenen door Dorus van der Voort. Van der Voort brak op links door en was niet meer in te halen.

Hij rondde beheerst af: 2-0. Daarna liet Van Nispen de touwtjes vieren en werd het erg slordig in de passing. Nicolaas Boys deed er een schepje bovenop en Van Nispen verloor de slag op het middenveld. Geen duel werd meer gewonnen en ook de afvallende ballen waren voor de gasten uit Nieuwveen. Vlak voor rust wist Nicolaas Boys te scoren en stond er 2-1 op het scorebord.

Na de thee kwam Van Nispen niet goed uit de kleedkamer en gasten van Nicolaas Boys vochten voor elke meter. Een kwartier voor tijd stond dan ook de 2-2 op het scorebord. Wie dacht dat Van Nispen er alles aan deed om dat ene puntje vast te houden kwam bedrogen uit. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Nicolaas Boys nogmaals te scoren. In blessuretijd deed Van Nispen er nog alles aan om het tij te keren en een puntje te redden. Bijna lukte dat nog toen bij de laatste corner van de wedstrijd alles en iedereen naar voren ging en keeper Rien de Jong bijna de 3-3 binnen kopte. De teller bleef op 2-3 staan. Een verdiende nederlaag voor de mannen van Roy Schulpzand.

Zondag speelt Van Nispen wederom thuis. De inhaalwedstrijd tegen de ploeg van Stephan Spruijt, Spaarnwoude, staat op het programma. De rood-gele equipe zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om weer eens punten binnen te halen.