Vlak voor tijd krijgt VSV een penalty na een schouderduw van Stan van Maris. | Foto: Trudy van den Berg

Minder Van Nispen pakt toch punt

Algemeen Sport

Van Nispen speelde op de eerste wedstrijdag een belabberde eerste helft en een goede tweede helft. Op het zonovergoten veld in Velserbroek werd het 1-1.

Met 3 snelle spitsen in de voorhoede begon VSV aan de wedstrijd. Van Nispen had moeite om de tegenstander van het doel te houden. Ook de persoonlijk duels werden verloren. Debuterende keeper Rien de Jong voorkwam met een paar goed reddingen een vroege achterstand. Maar naar een halfuur was het toch raak. Een snelle aanval sneed door het centrum van de verdediging en met een simpele schuiver voltrok de spits het vonnis. Na exact 35 minuten pas de eerst goedlopende aanval van Van Nispen. Bren Zonneveld komt op links door en Rico Geerlings komt erover heen. De voorzet bereikt helaas net geen Vannispiaan. Met kunst- en vliegwerk wordt de rust met een 1-0 achterstand bereikt.

De tweede helft begint in een heel hoog tempo. Het warme weer lijkt geen effect te hebben op beide teams. VSV blijft voor de goal wel gevaarlijker maar Van Nispen wordt steeds beter. Wanneer trainer Roy Schulpzand Dorus van der Voort en Xavi Noltenius brengt, wordt ook Van Nispen gevaarlijk voor het doel. Atze Bosma komt prachtig op rechts door. Wordt getorpedeerd binnen de 16. Maar de scheidsrechter legt de bal erbuiten . De vrije trap loopt op niets uit.

Een volgende snelle aanval wordt op prachtige wijze hard ingeschoten door Jelle Vleugel. De wedstrijd blijft in hoog tempo op en neer gaan en de kansen volgen elkaar op. De scheidsrechter beslist 1 minuut voor tijd VSV een penalty te geven. De misschien iets te forse schouderduw komt Stan van Maris op een rode kaart te staan. Maar Rien de Jong pakt de penalty uitstekend en de stand blijft gelijk in Velserbroek.